Джамбазки: ЕНП и АЛДЕ си сътрудничат, за да бъде ДПС отново във властта

30 октомври 2014  |   0 коментара

Алиансът на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и Европейската народна партия (ЕНП) в Европарламента си сътрудничат. Само тук се правят на врагове. Тези хора провеждат задкулисни сделки, за да запазят ДПС във властта. Това каза в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия заместник-председателят на ВМРО и представител в Европарламента Ангел Джамбазки.

Те обаче започват да се месят във вътрешните работи на страната ни, коментира той посещението на лидера на ЕНП Жозеф Дол и срещата му с Бойко Борисов, на която Дол е заявил позиция, че Патриотичният фронт не бива да влиза в управленска коалиция.

Много бих искал да заведа г-н Дол в село Мечка да поживее малко там и тогава да ми говори за патриотизъм, национализъм и ксенофобия, допълни той.

Ако ГЕРБ в бъдещото управление не направят полезните за държавата неща, ние ще бъдем коректив. Очевидно трудно ще има подпис под нашата програма от ГЕРБ и съответно няма как да говорим за коалиция. Ако стане невъзможно сформирането на кабинет, ще има нови избори. Ние нямаме проблем с това, но не е полезно за хората. Няма ли подписи под програма, няма да има безусловна подкрепа, категоричен бе Джамбазки.

Другата гореща тема в предаването бе казусът с Корпоративна търговска банка.

Заместник-председателят на ВМРО заяви, че позицията на Патриотичния фронт по темата КТБ продължава да бъде такава, каквато беше по времето на изборите - незабавно да бъдат възстановени гарантираните влогове на хората.

Ако някой иска да спасява нещо – това да бъде за частна сметка. Ние дори не сме сигурни колко пари липсват от банката, допълни Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *