Джамбазки: Европа трябва да се промени в посока, която да защити националния ни интерес

19 октомври 2018  |   0 коментара

Как трябва да се промени обединена Европа, за да отговори на времето, в което живеем. Върху този въпрос разсъждаваха политолози, анализатори, журналисти и евродепутати по време на дискусията „Какво означава Европа на отечествата?“. Организатори са Младежкият консервативен клуб и дясната платформа „Консерваторъ“.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки беше категоричен, че Европа трябва да бъде променена в посока, която да защити нашия национален интерес.

ЕС трябва да се върне, там където е бил замислен и да бъде тази общност на суверенните отечества, които споделят и заедно решават важните си въпроси, заяви Джамбазки, и посочи кои са те.

Джамбазки констатира че ЕК се опитва да стане правителство  - това е федерализмът, това е Съветският съюз. Хора, които не са избрани от никого, изказват политически тези. И точно това трябва да се промени, каза още Джамбазки и описа как трябва да изглежда Европа на отечествата.

Според него, ЕС е на кръстопът и затова следващият мандат на Европарламента ще покаже на къде ще тръгне да се развива обединението. Той бе категоричен, че вижда два лагера – единият на Макрон, на г-н Верхофстадт – тези, които твърдят, че решенията трябва да се взимат от Брюксел. От другата страна са Орбан, Качински, Салвини.

Ние искаме националната държава да може да решава кого да пуска и кого да не на своя територия. Когато ние решим, че нямаме нужда от нелегални мигранти, никой да не ни налага санкции, каза Джамбазки.

Трябва да има опит за реформиране на ЕС – той да стъпи на истинските си градивни части, които всъщност са европейските народи, европейските нации, обединени във своите отечества, коментира Боян Стефанов, председател на Младежки консервативен клуб.

Като цяло организаторите на дискусията са убедени, че идеята за Европа на отечествата носи нова визия за Съюза и дебатът трябва да се проведе не само на политическо ниво, но също и от гражданите в Евросъюза.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *