Джамбазки: ДПС е извън управлението, извън властта, извън обществените поръчки загива, изчезва, разпада се

30 април 2018  |   0 коментара

ДПС е токсична за българското общество

Тази организация е токсична за българското общество. Това заяви по адрес на ДПС заместник-председателят на ВМРО – БНД и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки по време на пресконференция.

В отговор на нападките на лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, че няма място за националисти във властта, Джамбазки натърти, че ДПС са мафиотска партия.

Защо ДПС се занимава с тази тема? Поради една много просто причина – ДПС е политическа организация основана на политическа корупция, мафиотска, изтъкна той.

Това е организация, която не може да съществува извън властта – няма друга тема и няма друга теза, допълни още той.

Джамбазки изтъкна, че в документите на ДПС пише, че партията е наследник на турското национално освободително движение, отсече воеводата.

Воеводите от ВМРО не искат Сърбия в ЕС. По думите на Джамбазки съседката ни открито лансира лъжи за историята. Това е официалната позиция на ВМРО, след провокацията на Сърбия към България.

В република Сърбия има признато българско национално малцинство. Обаче политиката на сръбската държава продължава да бъде изключително асимилационна и антибългарска. Един от основните критерии за това една държава да бъде член на ЕС е на няма никакви проблеми със съседите си, да няма териториални претенции, да е решила всички свои въпроси. Съвсем категорично властта в република Сърбия в момента прави точно обратното. Защо се случват тези истерии, защото ДПС е извън управлението, извън властта, извън обществените поръчки загива, изчезва, разпада се и това ги изнервя изключително много.

Според воеводите Сърбия индиректно предявява териториални претенции към трети държави и асимилира чрез различни методи българското малцинство.

С остър протест реагират от ВМРО на информацията, че е имало български зверства в Западните покрайнини по време на Първата световна война.

От ВМРО са крайно против дежурното вменяване на вина на българите. По думите им реалната историческа драма в хода на ПСВ са сръбските действия по отношение на населението в Западните покрайнини.

Воеводите призоват Сърбия да не се поддава на такива провокации, когато започва европейския си път. Европейският съюз не е пространство за исторически реваншизъм и ние няма да допуснем държава с подобно антибългарско и антиевропейско поведение да стане част семейството на обединена Европа, категорични са от ВМРО.

Източник: Нюз.БГ

Видео от пресконференцията може да проследите тук >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *