Джамбазки: Гърците вдигат пушилка за Македония, за да оправдаят нови финансови искания

Джамбазки: Гърците вдигат пушилка за Македония, за да оправдаят нови финансови искания

22 януари 2018  |   0 коментара

Гърците нямат никакво основание за претенции към името на Македония, те самите са окупатори в тези земи от 1912 г. Те спекулират и се опитват да изнудват. Това каза в предаването „120 минути” по БТВ евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Македония трябва да се казва така, както решат гражданите там. Република Македония е исторически факт. На мен не ми харесва, че има Република Македония като исторически факт заради историята на България, но това е исторически факт и ние трябва да уважаваме нашите братя, каза той.

В Македония живее наш братски клон на нашия народ. Там има хора, които се определят като македонци и ние трябва да го уважаваме, но има и хора, които се определят като българи. Гърците са извън това уравнение. Те вдигат пушилка в случая, за да оправдаят нови финансови искания, допълни Джамбазки.

„В отношенията между ЕС и Турция трябва да има честност. Турция няма да бъде част от ЕС и това е съвсем очевидно по геополитически причини. Очевидно е, че Турция се преориентира геополитически. Започна сухопътна операция под името „Маслинова клонка” в Сирия. Това означава нарушаване на принципа за ненарушаване на границите, териториални промени и т.н., коментира още Ангел Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *