Джамбазки в ефира на НОВА в началото на европредедателството ни

12 януари 2018  |   0 коментара

Покрай началото на българското председателство на ЕС, отново се заговори за намеренията на нашата страна да подаде документи за влизане в „чакалнята на Еврозоната“ - ERM2.

При въвеждане на еврото, българските граждани и българският бизнес ще имат възможност да получават по-евтини кредити, коментира в студиото на „Здравей, България” по НОВА евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Относно протестите по софийските улици в деня на официалното откриване европредседателството ни Джамбазки смята, че всеки български гражданин има право на мнение, което да отстоява.

Самият той подкрепя протеста на хората от Банско, които искат да бъде изграден втора кабинка, за да се развива туристическия бизнес. Мнението на заместник-председателя на ВМРО е, че туризмът трябва да се развива навсякъде в регионите. 

Абсурдно е 10 г. да не може да се стигне нормално до Витоша, даде пример със столицата Джамбазки и допълни, че трябва да се свърже лифтът с метрото.

Турция не е европейска държава, няма да стане европейска държава и няма да стане член на ЕС, не трябва да се лъжем, категорично заяви позицията на Патриотите от ВМРО Ангел Джамбазки.

Той добави, че с Турция трябва да имаме по-специални отношения, заради нейното геополитическо място, като това в никакъв случай не ѝ гарантира членство в ЕС.

Фактът, че турският президент използва опита за преврат да наложи една изключително тежка диктатура в държавата си, да арестува журналисти и да уволнява учители, би трябвало да притеснява хората в Брюксел, смята Джамбазки.

Тези действия на Ердоган са довели до това Меркел и Шулц да вземат на „въоръжение“ цитати и звучаха като Обединени патриоти – да не искат Турция в ЕС, но след като минаха изборите им, това бе забравено, допълни той.

Ангел Джамбазки убедено заяви, че повечето правителство на държавите от ЕС са скептично настроени по отношение на подписване на документи и договори с Турция, което категорично и няма как да се случи във времето на българското председателство.

Това изказване изнерви друг от гостите в студиото – Илхан Кючук, евродепутат от ДПС, който заяви, че управляващите в Българя трябва да си изяснят отношението към Турция и ГЕРБ трябва да преформатира правителството си, като отстрани патриотите.

Учуден съм как либерали като ДПС не са разтревожени от нарушението на човешките права в Турция. ДПС е символ на политическа корупция, затова е и нежелан партньор, каза в отговор на думите му Джамбазки. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *