Джамбазки: Властта ни не е на всяка цена

Джамбазки: Властта ни не е на всяка цена

16 ноември 2018  |   0 коментара

Ако правителството подаде оставка, на власт идват БСП и ДПС, коментира евродепутатът

Всеки български гражданин има право на протест. По-добре е, когато хората са активни в обществото, а не само от вкъщи да коментират. Важно е, обаче, какви са резултатите. Протестиращите искат оставка на правителството, което значи да се формира правителство с БСП и ДПС. Хората, които протестират, трябва добре да знаят, че оставката на сегашното правителство ще върне тези партии на власт, обясни евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред България ОН ЕР.

Той недвусмислено заяви, че нито едно управление не може да бъде на всяка цена.

Не може да седиш във властта на всяка цена. Предстоят европейски избори, на които ще се види мнението на обществото за управлението. Тези избори може да бъдат приети като вот на доверие или недоверие към правителството, посочи той.

С политика се занимавам от много време и наблюдавайки и слушайки хората, които са по улиците, мога да кажа, че това са хората, които протестират срещу политическата система. Това са легитимни политически искания, но трябва да бъдат облечени в някаква правна форма. Звучи добре, но това значи промяна на конституционния ред на Република България, според Джамбазки.

Управлението е съставено от 4 подписа – премиерът и тримата вицепремиери. Всеки трябва да си подбира думите. Има видима промяна в хората, които отиват на тези протести. Ако в началото бяха лично засегнати майки на деца с увреждания, сега са здрави и прави мъже – подозирам политическа намеса в протестите от страна на ДПС, отбеляза още той.

Джамбазки изтъкна, че според него, правителството не прави популярна политика – екзотична е идеята да вдигаш данъци в изборна година. Екзотично е и да не се каже колко точно ще бъде увеличението. Има ли критична маса български граждани, които иска дадено нещо – ще трябва да получат удовлетворение, посочи той.

По темата за бюджета евродепутатът каза, че няма държавни пари има пари на данъкоплатеца, няма държавна машина. Ние всички събираме пари и гласувайки, ние избираме как да бъдат разпределени тези пари.

Предложението да не се подкрепя Глобалния пакт на ООН е мое. С моя екип открихме доста тревожни неща. Например в самия преамбюл – миграцията е благодатен процес, който предизвиква благоденствие. Това са го писали хора, които явно са прихванали ишиас от г-н Юнкер, посочи заместник-председателят на ВМРО.

Миграцията в Европа е заплаха. Тази заплаха носи след себе си промяна на етническия състав на Стария континент. Милиони хора продължават да влизат в Европа. Има задължение в пакта, че трябва да се осигуряват коридори за миграция. След като държави като Хърватия и Австрия са взели своите информирани решения, значи позицията на България да не подпише пакта е добра, бяха финалните думи Ангел Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *