Джамбазки: Видяхме истинското озъбено лице на част от брюкселската бюрокрация

Джамбазки: Видяхме истинското озъбено лице на част от брюкселската бюрокрация

05 април 2019  |   0 коментара

Видяхме истинското озъбено лице на част от брюкселската бюрокрация. Видяхме как Европейският парламент може да се използва за инструмент за крадене на бизнес - непазарно, антипазарно, противоречащо на идеята за свободен пазар. На един от плакатите на запаления вчера камион пише „Спасете свободния пазар“ - идеята за Европейски съюз. Вчера в залата на Европейския парламент бяха нарушени всички правила, процедурни дори.

Това коментира в сутрешния блок на БНТ българският евродепутат от Групата на европейските консерватори и ВМРО Ангел Джамбазки. Коментарът му е по повод съдбата на пакета „Мобилност“, известен като плана „Макрон“, който въпреки българската съпротива вчера беше приет на първо четене в Европейския парламент. Какво следва оттук нататък и на какво са готови българските превозвачи да спрат проблемното за тях досие.

Българският евродепутат информира за нарушаването на правилата на рабата на ЕП във връзка с начина на гласуване на докладите по пакета:

С колеги от други държави – Полша, Румъния, Унгария, Литва, Латвия, Португалия, Естония, написахме много предложения за изменения, които търсеха някакъв компромис. В средата на гласуването бяха променени правилата и започна гласуване анблок.

Ангел Джамбазки изрази искреното си възмущение:

Паднаха маските! Видяхме че това е битка на ядрото срещу периферията в ЕС. Те казват „Ние можем да продаваме във вашето село, но Вие не може да продавате в нашето“.

В студиото гост бе и Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи, който заяви:

Това, което трябва недвусмислено да се отбележи е, че действията от вчера в Европарламента в Брюксел и запаленият камион, са изключително тъжни. Те показват един бизнес, който си отива в България и фактите са ясни. В България има над 12 000 регистрирани транспортни фирми. От тези 12 000, 75% са компании с до пет камиона. Това значи, че бащата със сина, с брат му се сменят, за да могат да карат камион, за да може да изплаща лизинга си.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *