Джамбазки: Важно е да се решават проблемите на българите, а не да се разпределят министерски постове

Джамбазки: Важно е да се решават проблемите на българите, а не да се разпределят министерски постове

13 април 2017  |   1 коментар

Интервю с Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО, член на Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти, за Flash news 

- Ще успеете ли да постигнете компромиси с ГЕРБ за съставяне на работещо правителство?

- За нас е важно да защитим интересите на българските граждани, такива каквито ние ги разбираме. Разговорите с ГЕРБ целят това, за разлика от досегашната практика, когато „компромисите“ целяха трудоустройване на различни „лидери“ на министерски постове. Пример – последното правителство. Пред нас този въпрос не стои. Ако постигнем съгласие за повишаване на доходите, за защита на националната сигурност, за смазване на битовата престъпност – ще има работещо правителство.

- Колко министри и колко вицепремиери ще имате?

- Този въпрос не е важен, важно е да имаме съгласие по проблемите, които изброих.

- На кои сфери категорично държите?

- Държим да бъдат повишени доходите, да бъде смазана етническата циганска престъпност, да бъде защитена националната сигурност, да бъде подготвено отлично председателството на България на ЕС, да бъдат включени в него Западните Балкани, да бъде поискана европейска агенция на българска територия.

- Подкрепяте ли идеята да се въведе принципът за уседналост на изборите?

- Да. Логиката е проста – гласуваш там, където си плащаш данъците. Няма логика хора, които живеят в Бурса, да решават как ще се харчи бюджетът в София. Отделно – тези хора не правят информиран избор, а продават гласовете си. А това, както е известно, е престъпление.

- Според уволнения чиновник, с тази мярка президентът е искал да спре влизането на ДОСТ в парламента, което беше и ваша кауза?

- Да, спирането на ДОСТ и на останалите турски мекерета и ибрикчии е моя и наша кауза. Турският диктатор Ердоган се стреми да се превърне в султан, да разруши кемалистката турска република и да възстанови Османската империя. За тази цел използва политически партии в България и религиозни институции. Това е неприемливо и недопустимо, срещу което Обединените патриоти ще се борим.

-  Как може да се разграничи вота в Турция от този в САЩ например и това не е ли някаква форма на дискриминация?

- Не. Не ми е известно САЩ да имат териториални претенции към България или да се опитват да манипулират резултатите от изборите у нас.

- Как бихте обяснили на българите по света, които пращат милиони на близките си у нас, че ще бъдат лишени от право на глас?

- Местожителството е въпрос на личен избор.

- Какъв принцип за интеграция на чужденци бихте подкрепили?

- Бих подкрепил най-сетне политика за привличане на българите от нашите исторически общности – от Молдова, Украйна и навсякъде около нас. Те са наши братя българи, които въпреки столетията разделение пазят свято своя български език, корени и традиции, за разлика от някои днешни наши сънародници, които след две години в чужбина започват да говорят с акцент и да питат „как му казвахте вие на това на български?“

- Ще подкрепите ли връщането на Постановление 208 в сегашния му вид и смятате ли, че въпросът с имигрантите може да бъде решен с постановление?

- Трябва да се изработи напълно ново Постановление, което да защитава националните интереси.

- Каква е оценката Ви за работата на президента?

- Рано е за оценки, но до момента се справя отлично. Само си представете предшественикът му как щеше да хленчи, мрънка, хъмка и увърта след недопустимото изявление на Ердоган. Тръпки да те побият.

- Като евродепутат – каква позиция ще отстоявате по дебата с мигрантите?

- Моята група в ЕП – има изработен проект за специална нова европейска политика на отблъскване на нелегалната имиграция и отбрана и охрана на външните граници на ЕС. Взех дейно участие в изработването на тази програма. Предстои борбата да я превърнем в официална политика на ЕС по темата.

Коментари

  • Пепи Пепов

    април 14, 2017 в 12:18

    Патриоти,и вие клекнахте на Бойко.Нкщп от това,дето обещавахте преди изборите няма да се случи.С каъвто се събереш,такъв ставаш,гласи една поговорка,та и вие.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *