Джамбазки: България се опитва да подпише договор с Македония от 100 години насам

Джамбазки: България се опитва да подпише договор с Македония от 100 години насам

19 декември 2017  |   0 коментара

Надявам се здравният мораториум да е подкрепен с адекватни аргументи, уточни евродепутатът и заместник-председател на ВМРО

Подписването на договора с Македония – безспорно тази стъпка България се опитва да направи повече от 100 години – от 1903 г. насам. С договора затворихме една антибългарска линия на политика в Скопие, доминирана от Белград.

Така евродепутатът Ангел Джамбазки, член на групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО, коментира в ефира на „България ОН ЕР“ подписания скоро договор за добросъседство между България и Македония. Подписването на спогодбата бе избрано от Дарик радио и за събитие на годината.

Според Джамбазки договорът няма да остане само на хартия, защото министър-председателят на Македония Зоран Заев е направил ясни заявки за сближаването между двата народа.

Управляващата коалиция е напълно стабилна. Когато има спокойствие в политиката, нещо не е наред. Валери Симеонов понякога се изразява доста особено, но това не значи, че не го подкрепям. Той е последователен в нещата, които прави, каза още евродепутатът. 

Джамбазки засегна и нашумялата тема с приемането на мораториум върху иновативните лекарства.

Надявам се много силно да има мотиви да се наложи такъв мораториум над иновативните лекарства и наистина искам те да бъдат изцяло фокусирани върху здравето на хората, а не да са само счетоводни. Този мораториум кара всеки човек да настръхне, допълни заместник-председателят на ВМРО.

Преди няколко дни стана ясно, че евродепутатът иска оставката на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Причината са неадекватните действия на регулатора в сферата на ВиК услугите.

Във водния сектор политиката не е адекватна от много години. Ръководството на тази агенция няма защо да се оплаква, че им искам оставката. Цената на водата се повишава заради несвършена от тях работа. Смешно е БСП да подема тази тема и е много нахално. Един от членовете на КЕВР, гласувал „за“ повишаването на цената на водата, е избран от БСП, отбеляза Джамбазки.

По думите му Корнелия Нинова вместо да започне да критикува другите, трябва да отиде и да попита избраниците си защо гласуват по този начин.

БСП и ДПС за мен са олицетворение на много провали. Те винаги ще останат заедно. Две политически организации, които имат тежка вина за състоянието на държавата в момента. Приказките на тези партии нямат обществена подкрепа, отсече евродепутатът.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *