Джамбазки: БХК да купят апартамент и креватче за детето на 13-годишната родилка

Джамбазки: БХК да купят апартамент и креватче за детето на 13-годишната родилка

03 януари 2017  |   7 коментара

Коментар на заместник-председателя на ВМРО и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки, публикуван в страницата му в социалната мрежа

Честит Ви нов Динко.

Новата 2017 година започна с „новината“, че първото новородено в България дете се казва Динко. И ако някой си мисли, че е кръстено на прочулия се fast food доброволец по всички национални и вселенски въпроси, вероятно греши. Защото малкият Динко очевидно не е рожба на пренапрегнат родолюбив повик, а резултат от „детските“ игри на 15-годишен баща и 13-годишна майка. И ще живее в циганската махала в Сливен.

Първите думи на гордата рода пред националните медии очаквано са „държавата да даде…“. Свекървата, каза че „може да дадат бебешко креватче, за да не се харчим“, свекърът не мисли и не си играе на дребно, направо поиска апартамент. Да му дадем. Наглец.

Това е тя, истинската циганската интеграция в действие. Бруталната истина за циганската интеграция. За лъжата, двуличието и откраднатите милиарди. Резултатът от тази циганска интеграция – 15-годишен сополанко, който я може, я не да си напише името, който със сигурност не може да пише, чете и осмисли средно дълъг текст, прави дете на 13-годишно дете. Това е интеграцията, която започва по този начин от циганската махала в Сливен и завършва в берлинското метро.  

Родителите им реагират незабавно – „държавата да даде“, „да дадат, че да не се харчим“. Родителите, за които образованието очевидно не е ценност. Които не знаят значението на думата „отговорност“.

Които не са обяснили на сина си, че му е много, ама много рано да си играе с пишката, а трябва да набляга на книжките. Защото не е изкарал достатъчно пари в живота си, за да се грижи нормално за „жена“ си и сина си. И няма никаква идея какво значи това.

Родителите, които не са обяснили на 13-годишната „родилката“, че раждането на дете не е шега, не е като игра с кукла, че е отговорност и задължение. Че сега ѝ е времето да се образова и да се превърне в пълноценен гражданин.

Тези хора са виновни, без всякакво съмнение. Заради тях се появява човешки живот в риск. Появява се нов човек, който е обречен да повтори безумния, дивашки, нецивилизован обществен модел на поведение на своите невръстни родители и безотговорни прародители. Модел, който е и ще бъде тежест за обществото ни. Модел на паразитно съществуване върху чуждия труд, усилия и пари.

И сега младите баба и дядо искат „да им дадем“. Да носим тежестта, отговорността и задължението по изхранването, обличането, отглеждането и издържането на Динко. На Динко, който техните невръстни деца са си направили като на шега. Нагличко.

Предлагам да „дадат“ от БХК и цялата останала фалшива псевдо-правозащитна пасмина. Те трябва да осиновят и Динко, и родителите му, които спокойно могат да са му братя и сестри, че и техните оправни и чевръсти родители. Да им дадат. Да ги настанят в своите апартаменти, да им купят със свои пари креватчета, памперси, че и някоя ракия за дядото, ей така да се почувства и той горд родител на славно потомство.

Да дадат всички нагли двулични лицемери, който паразитират върху така и неслучилата се циганска интеграция. Да дадат и да продължават да дават. От грантовете, които откраднаха, легендирайки фалшивата интеграция. Да дават и обяснения в прокуратурата. За откраднатите пари от циганската интеграция и своята роля в нейния провал.

Сега да помислим какво светло бъдеще очаква младенеца Динко. Средата, в която ще расте, здравеопазването, което ще получи. Културните, цивилизационните, образователните традиции, които ще наследи. Начинът, по който ще гледа на света и на нас, българските граждани. Дали ще расте с любов към книгите, знанието, труда, усилието, успеха? Надали. Много по-вероятно е да гледа на държавата и обществото като дядо си. Като на ничие, тоест свое. Като на някой, който му е длъжен. Който трябва да му дава. Да му даде креватче, да му даде апартамент, да му даде социални помощи…   

Но всъщност едно е вярно. Държавата трябва да дава в такива случаи. Трябва да дава бързо и по много. Трябва да дава присъди. Тежки осъдителни присъди. Защото правенето на дете на 12-13 годишно дете си е престъпление. Престъпление, а не традиция. Поне в тази част на света, към която принадлежим. И трябва да се наказва.

Държавата сега трябва да даде справедливите присъди на виновните лица и да отнема. Трябва да бъдат издирени и наказани всички фалшиви цигански интегратори, „медиатори“ и прочее грантови НПО, които се мотаят из циганските махали и усвояват средства, уж за да не се случват такива неща.

Трябва да отнеме Динко от безотговорните му родители. Да не говорим, че трябва и да отнеме родителите му от техните родители, но за това май вече е късно. В света на „европейските ценности“, които фалшивите интегратори твърдят, че изповядват, тези клети наглеци нямаше да дават интервюта по телевизиите, а щяха вече да пишат обяснения в прокуратурата.

Коментари

 • Az

  януари 03, 2017 в 3:36

  Бащата може да бъде всеки, кой може да знае?!
  Време е за наказания и промени в Закона! Традициите са им да пристават на другия в ранна възраст, а не да си играят на "чичо доктор"!!! Тази заспала държава е време да се събуди и правосъдието да работи с пълна сила!
  Какъв гражданин на България ще отгледа и възпита тази проста сополанка????!

 • Димитър

  януари 03, 2017 в 9:14

  Така така... Няма да се оплакваме. Ние сме си виновни за всичко това. Че мълчим, че пишем едни недоволни коментари. В последно време всеки стана националист.
  Нека да поговорим за расизъм... Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против циганите. Имам против начина, по който живеят. По който им се разрешава да живеят.
  Та за расизма и така наречени българи и цигани. Държавата не проявява ли расизъм и геноцид към българския етнос? Искам и аз да си намеря една жена на 14-15 години и да не бъда в затвора като й направя дете... Държавата да ми даде едни пари детски да взимам за детете и за "жена" ми . Да ама не аз ще осъмна зад едни решетки. Къде е закона? Къде е равнопоставеността ? Те повече ли са от мен и по-големи нужди ли имат? Цял живот да живея от детски и социални. Да имам една 50-60 инчова плазма и сателитна чиния.
  Вижте какво става в Пловдив в квартал "Изгрев"... Циганите постоиха палати... Застроиха тророара, а на мен ми искат едни 200-300 лв, че искам да изградя нов покрив на керпичената ми къща, която съм наследил от дядо ми и като се променял покрив се плащало няква такса... Те не са дали нито лев данък, нито лев такси да не говорим, че земята въобще не е тяхна. Ток, вода, храна, издръжка на гърба на мой гръб, на Ваш гръб... Дето взимам 700 лв заплата с един куп данъци... Друго си е да си гледам турските сериали у нас на 50 инчовата плазма в апартамента дето държавата да даде. За каква култура и интеграция приказваме... Държавата и ние го стимулираме това. Кой е чуждия в тая страна... Май аз... Работещия, изучения макар и само със средно образование, но пък никога не спрял да работи...
  Модерно е да си черен, модерно е да си мургав, но расизма е проявен към нас. "Билгарите на кайма!"
  Да ние сме си виновни! Извините ме българи за расизма...

 • plamen_kisov

  януари 03, 2017 в 11:53

  Затвор за родителите на тези "родители" минимум 5 години затвор и никакви помощи и за двете роди! Това е решението на този проблем ,държавата продължава да издържа малоумни и мързеливи изроди ,които знаят само как да се ***ът да не говорим ,че Сливен е пословичен с кръвосмешенията си! Между другото кръвосмешението е престъпление! КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА! КЪДЕ СА ПОЛИЦИЯ- НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА ВЪВ ЕВРОПА ПО ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО??? КЪДЕ СА СОЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ? КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА ИМА ЛИ ДЪРЖАВА ВЪОБЩЕ ИЛИ Е ДЪРЖАВА САМО ЗА ДА ДАВА НА ТЕЗИ БОКЛУЦИ ОЩЕ И ОЩЕ? НИЕ ДА РАБОТИМ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ЗА ДА ИМ ГЛЕДАМЕ ДЕЦАТА, ДА СИ ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИТЕ ЗА ДА МОЖЕ КАТО УМРЕМ ПАРИТЕ НИ ДА ОТИВАТ В ТЕХНИТЕ ДЖОБОВЕ, ЗАЩО НЯМА ИНДИВИДУАЛНА ОСИГУРИТЕЛНА ПАРТИДА? ЗА ДА МОЖЕ ДА ГИ ХРАНИМ ЦЯЛ ЖИВОТ ЛИ? А НА НАШИТЕ ДЕЦА ДРЪЖКИ! КЪДЕ СТЕ БЕ ХОРА СПИТЕ ЛИ , НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ДА ИМ ПЛАЩАТЕ ЗАПЛАТИ ЗА НЕ РАБОТЕНЕ И НЕ УЧЕНЕ ,И СМЕТКИТЕ ЗА ТОК И ВОДА??? НЕ ВИ ЛИ БОЛИ ЗИМАТА КАТО ПЛАЩАТЕ ДВОЙНИ СМЕТКИ ЗАЩОТО МУРГАВИТЕ БРАТЧЕДИ СЕ ТОПЛЯТ НА КРЕВАТНИ ПРУЖИНИ БЕЗ ДА ПЛАЩАТ И СТОТИНКА ТОК???

 • Румен

  януари 04, 2017 в 8:36

  Сега в новия парламент е належащо да се приеме законопроект за спиране на всички помощи и допълнителни облаги на лицата имащи деца преди навършване на-18 години и 9 месеца, както и на роднините им по права линия ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!

 • Марио Стоянов

  януари 04, 2017 в 6:37

  Г-н Джамбазки,

  Тъжно е, когато представител на парламентарно представена партия, вместо да се вайка, използвайки ключови думи като: " детски надбавки, социални помощи, неграмотни и т.н.", по добре да предложи радикална социална политика за всички български граждани. Например: никакви парични средства за деца до 7 годишна възраст. След това, само при успешно завършена учебна година да се дават ваучерни поощрения. Не е магаре, този който яде безплатна баница, а този дето му я дава! Вие, българските депутати позволявате тази виртоална реалност. Дали не е преднамерено!

 • Силвия

  януари 04, 2017 в 8:55

  Достатъчно е да задължим родителите, да си завършат образованието. С бебешката количка и в клас. В противен случай, никакви помощи. И защо да им отнемаме детето? Да си го гледат, да видят как се гледа, като могат да го създадът ще носят отговорност! Да неби някой да си мисли, че като ги вземем от родителите им, ги правим много щастливи тези деца? Казвам го като приемен родител! Да им го вземем, да си троши главата друг, а междувременно майка му да роди друго, на комвеир? За тези хора децата не са ценност и вземайки им ги не ги наказваме, а им правим услуга! За Златка и за нейните роднини, децата не са ценност и дар, а средство за доходи и начин да превърнат обществото ни в длъжник!

 • Александър Мишев

  март 06, 2017 в 1:43

  Холандски актуален виц:
  Един кандидатства за социална помощ за кучето си. Служителката го изслушва и казва:
  "Но, то е куче!" - "То не е избирало да бъде куче". Служителката се стъписва за секунда, но пак дава категоричен отказ. Тогава собственика на домашния любимец пуска в действие неопровержимите си причини:
  Първо - той е кафяв
  Второ е къдрав
  Трето- мирише му устата
  Четвърто - никога не е работил.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *