Джамбазки: Битката за ЕП не е вътрешноведомствена

Джамбазки: Битката за ЕП не е вътрешноведомствена

28 февруари 2019  |   0 коментара

Евродепутатът се обяви категорично „за” преференциалния вот

Битката за Европейския парламент не е вътрешноведомствена. Това каза в ефира на предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по НОВА евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той заяви, че партията му ВМРО все още смята, че „Обединените патриоти” трябва да се явят заедно на предстоящите евроизбори, но там се губи много време.

Идеята на ВМРО е да събираме, да обединяваме. Най-лесно е да събориш нещо или да изгониш някого. Но не е редно да има личностни боричкания, коментира Джамбазки. И допълни, че ВМРО през цялото време се опитва да обере емоциите в отношенията между Волен Сидеров и Валери Симеонов.

Джамбазки се обяви твърдо „за” запазване на досегашните правила за упражняване на преференциален вот. И коментира, че промяната в прага на преференциите е било грешно решение от страна на ГЕРБ.

Беше тактическо за деня, но го взеха. И ще платят цената за това. Хората и без това смятат, че листите се редят на тъмно, каза още Джамбазки. Според него, именно преференцията е оценката, която политиците получават от избирателите.

Целия разговор с евродепутата гледайте във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *