Джамбазки безкомпромисен за членството на Турция в ЕС

27 юни 2014  |   0 коментара

Сергей Станишев направи поредица от грешни избори. Той настъпи мотиката ДПС два пъти и тя и двата пъти го перна по главата. Това обясни заместник-председателят на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки в предаването „Дневен ред“ по ТВ 7.

Според него големите партии нямат интерес от подаването на оставка. Няма да се изненадам, ако заявеният предсрочен парламентарен вот се отложи. Но това не може да продължава така, избори трябва да има най-късно в началото на октомври, обяви още той.

Във връзка с присъединяването си към групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Джамбазки обясни, че е спекулация твърдението, че партията на турския премиер Ердоган също е част от парламентарната група.

Той отхвърли и обвиненията, че ВМРО е променила позицията си спрямо членството на Турция в Европейския съюз. Джамбазки обясни, че този въпрос е залегнал в преговорите между него и групата на консерваторите, тъй като ВМРО не би направила компромис по него.

Джамбазки коментира и наводненията в източна България, взели живота на 15 души.

Нито обикновените хора, нито институциите у нас са готови да посрещнат бедствие от рода на наводнението във Варна и Добрич, заяви той.

Според него потопът е резултат на натрупвани във времето множество човешки грешки – незаконните постройки в дерето, незаконните сметища, изсичането на дърветата. В същото време никой от обикновените хора не знае какво да прави при подобно бедствие. В училище не се учи гражданска защита, а институциите не са правили тренировки за това кой каква задача да има при критична ситуация.

Относно това Джамбазки писа ниска оценка и на действията на еврокомисаря по бедствията Кристалина Георгиева. Не е достатъчно да дадеш лични средства, а да осигуриш истинска европейска помощ за бедстващите райони, категоричен е евродепутатът.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *