Деца се състезаваха в лъвски скок и стрелба

Деца се състезаваха в лъвски скок и стрелба

17 юли 2017  |   0 коментара

В Парка на младежта в Русе в събота се проведе състезание за деца, посветено на 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Организатори са сдружение за военно патриотично възпитание на младежта „Приказки за България“ заедно с доброволци от младежка организация „Велика България“ към ВМРО.

Мотото под което премина то е „Първи стъпки към Началното военно образование“. Поради тази причина участниците, които бяха предимно деца и юноши се включиха в дисциплините лъвски скок - скок от място, стрелба с въздушна пушка, стрелба с въздушен пистолет. Участниците бяха разделени на две възрастовите групи - от 7 до 12 г. и от 12 до 18 г.

Заместник-председателят на ВМРО и народен представител от Русе Искрен Веселинов лично връчи наградите на част от спечелилите.

Имената на победителите по категории:

Стрелба с лък:

1- Кристиян Ангелов - 9 год.

2. Елия Тодорова 

3. Мартин Цветков

Стрелба с пушка:

1. Виктор Дюлгеров 

2. Преслав Николов - 11 год.

3. Андрей Димитров

Лъвски скок - до 12 г.

1. Гергана Айзнер – 11 г. 

2. Преслав Николов 11 г.

3. Виктор Дюлгеров – 11 г.

до 18 г. 

1. Ивет Василева

2. Хакан Хасан

3. Стамен Димитров 

Организаторите не пропуснаха и останалите гости, като те имаха възможност да стрелят с различни видове исторически лъкове (прабългарски, скитски, кумански и др.).

Проведе се и стрелба с тренировъчни оръжия на българския войник - автомат „Калашников“ и пистолет „Макаров“, както и стрелба с тренировъчна автоматична пушка М-4 на съюзниците от НАТО, като стрелбите бяха наблюдавани и ръководени от професионални инструктори по стрелба.

Грамота за преминатото обучение получи всеки участник в състезанието.

Покрай шатрите в Парка на младежта преминаха стотици русенци, които имаха възможността да видят и да се докоснат до пълното бойно снаряжение на български войник от битката при Дойран, както и много други автентични оръжия от различни епохи. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *