Депутат от ВМРО присъства на празника на Златарица

Депутат от ВМРО присъства на празника на Златарица

10 май 2016  |   0 коментара

За Осемнадесета година на 9 май тържествено се чества празника на град Златарица. Той съвпада и с храмовия празник  на  църквата „Св. Николай Мирликийски“ – денят на летния Свети Николай.

Всички гости и жители на града посетиха храма, където беше отслужена тържествена света литургия от Негово Високо Преосвещенство на Великотърновката епархия  и Почетен гражданин на Златарица Митрополит Григорий. С тържествено шествие и с музикален съпровод от Златаришката духова музика гостите на празника, учениците от общината и жителите на града се позиционираха на площада, където се проведе и официалното откриване на празника.

Тържествено бяха издигнати знамената  на България, Европейския съюз и на града, а след това бяха поднесени венец и цветя пред паметника на „Майка България“.

В своето тържествено слово кметът на Златарица Пенчо Чанев от ВМРО поздрави всички присъстващи и изрично благодари на народния представител доц. Милен Михов, че за поредна година присъства на празника. Въпреки множеството изпратени покани до министри и народни представители единствено депутатът от ВМРО е сред народа, заяви кметът.

За приветствие към всички жители и гости единствено доц. Михов пожела да вземе думата, като пожела много здраве, благополучие и просперитет на жителите и общината.

Сред гостите на празника бяха заместник-областният управител Николай Петров, кметовете на община Лясковец, община Елена, община Горна Оряховица, Председатели на общински съвети от област Велико Търново, представители на държавни институции.

Всички гости посетиха изложба, подготвена от г-жа Валентина Узунова, дъщеря на  почетния гражданин Васил Узунов. В изложбата бяха подредени книги, изследвания, документи, артефакти и фотоси, показващи богатото културно-историческо наследство на Златарица и Златаришкият край.

Всички присъстващи на празника бяха възхитени от  първата самостоятелна детска изложба на картини на Васил Чанев.

Официалният празник на града приключи с концертна програма, организирана от танцовите състави при читалище „Развитие 1885“ - Златарица.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *