Депутат внесе сигнал до Цацаров за корупция в социалната сфера

Депутат внесе сигнал до Цацаров за корупция в социалната сфера

14 ноември 2016  |   0 коментара

Д-р Султанка Петрова, народен представител от Патриотичния фронт и председател на Националната женска организация на ВМРО, внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров.

Сигналът е по повод излъчен репортаж на Нова телевизия, от който е видно, че социален работник изнудва приемен родител.

Случаят от монтанското село Крива бара предизвика обществено възмущение. Петрова отдавна се занимава с дейност в защита на правата на децата, организира редица кръгли маси в Народното събрание, в които участват организации от неправителствения сектор и ресорните институции.

По нейно настояване парламентът прие предложението на Патриотичния фронт за извършване на пълен одит от Сметната палата на Държавната агенция за закрила на детето по отношение на процеса по деинституционализация.

Ето и сигналът, който внесе д-р Петрова в прокуратурата:

ДО

ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

г-н Сотир Цацаров

гр. София, ул. „Витоша“ № 2

 

СИГНАЛ

от д-р Султанка Петрова,

народен представител от 43-ото НС

 

Уважаеми г-н главен прокурор,

На 10.11.2016 г. по Нова телевизия бе излъчен репортаж „Деца за продан“, разкриващ потресаващи корупционни практики, свързани с приемната грижа в България.

Касае се за приемната майка Будинка Ангелова, която твърди, че е изнудвана за пари от социалната работничка Иванка Каменова. Действието се развива в с. Крива бара.

За трите деца, които е отглеждала, жената е дала 900 лв. на социалната работничка.

В селото са настанени 14 деца, което е рекорд в региона. Както се вижда от репортажа, за приемната грижа като бизнес свидетелстват и други хора от селото.

Предвид гореизложеното Ви сезирам с искане за извършване на проверка и разкриване на обективните факти и обстоятелства. В случай на установяване на нарушения и/или престъпления, то моля да предприемете необходимите според Вашата компетентност мерки, при това – най-строги, за налагане на наказания, привличане към съдебна или административно-наказателна отговорност или налагане на ПАМ.

За резултатите от проверката моля да бъда своевременно информирана.

 

гр. София, 14.11.2016 г.

С уважение:

д-р Султанка Петрова,

народен представител

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *