Депутатът от ВМРО Милен Михов организира 10-ото издание на Трабант фест – Велико Търново 2019

Депутатът от ВМРО Милен Михов организира 10-ото издание на Трабант фест – Велико Търново 2019

12 март 2019  |   0 коментара

Над 100 трабанта ще участват в юбилейното 10-о издание на Трабант фест – Велико Търново 2019, съобщиха организаторите на шоуто. Основен инициатор и организатор на атрактивното събитие е депутатът от ВМРО доц. д-р Милен Михов, който е горд собственик на немското возило (производство 1987 г.) и в продължение на повече от 30 г. не го е спирал от движение.

Фестивалът на трабантите се провежда ежегодно за празника на града - 22 март. Тази година шоуто ще бъде част от предпразничните прояви и ще се състои на 16 март (събота). Участниците ще представят своите трабанти от 11:00 ч. пред сградата на общината, а в 12:00 ч. е началото на автомобилното шествие по улиците на града. Финалът е на паркинга под крепостта „Царевец“ със състезание за майсторско кормуване. Ще има грамоти за участниците и награди. И за да няма съмнения за нагласени победители, специално жури ще определи призьорите в деня на събитието. Всички награди са изненада дори за организаторите, съобщи Милен Михов.

Търновския Трабант клуб се гордее с дългогодишните си членове като Ивайло Антов, който притежава 85 двутактови автомобила и Камен Парашкевов, който ще покаже своя трабант кабриолет, „въоръжен с български чадър“. На пресконференцията по повод предстоящия фест организаторите показаха и колекцията си от миниатюрни модели на легендарния автомобил, която събират от години.

Въпреки че производството на трабанти е спряно през 1991 г., се намират нови хора, открили забравени двутактови автомобили в гаражи и плевни.  С провокирано въображение, новите собственици ремонтират и тунинговат „находките“ и по традиция правят своя дебют на феста в болярския град.

В шоуто на трабантите тази година освен от България ще има участници от Румъния, Германия и англичани от габровски села. А специален гост ще бъде евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който освен, че е фен на двутактовия автомобил, е притежавал и карал такъв в миналото.

Снимка: БТА

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *