Депутатът от ВМРО доц. д-р Милен Михов проведе поредица от срещи в Свищов

Депутатът от ВМРО доц. д-р Милен Михов проведе поредица от срещи в Свищов

05 февруари 2019  |   0 коментара

Редовна приемна проведе в понеделник в Свищов депутатът от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ доц. д-р Милен Михов.

По-рано през деня той участва и в специална среща с членове на пенсионерски спортен клуб (ПСК) „Нове“ – Свищов,  на който е почетен член от 2016 г.

По време на срещата, която продължи повече от час, бяха обсъдени различни въпроси, засягащи социални теми; бъдещето и единството на коалиция Обединени патриоти; отбраната и модернизационните проекти във въздушните сили. Повдигнат бе и въпросът относно решението на Народното събрание да се преговаря за новите самолети. Доц. Михов подчерта, че в този процес България води преговори не с фирми, а с държава и придобиването на самолетите ще стане с международен договор.

Особена дискусия породиха въпросите, касаещи незаконните инвалидни пенсии, реформата в ТЕЛК, както и преизчисляването на пенсиите за прослужено време и възраст.

Пенсионерите от спортния клуб изразиха изключителното си задоволството от поканата на доц. Михов да посетят отново парламента след Великденските празници. Първото влизане на ветераните в спорта в законодателната сграда бе през 2017 г., когато посещението им бе изцяло финансирано от депутата. В края на разговора доц. Михов почерпи своите домакини и си пожелаха взаимно здраве и успехи в предстоящите евроизбори.

През деня депутатът бе приет от кмета на Общината Генчо Генчев. Двамата обсъдиха провеждането на 16 май в Свищов на част от инициативата на военното министерство „Бъди войник“. На открита сцена парк „Калето“, под звуците на оркестъра на ВМС, представяне ще направят Сухопътни войски и Военоморски сили. Кампанията има за цел да представи военната служба и да породи интерес у младите хора за служба в армията и постъпване в Националния военен университет.

В тази връзка припомняме, че министърът на отбраната Красимир Каракачанов приключи дългогодишния спор с Община Свищов и върна на Общината бившите военни казарми в града, а правителството отпусна 5000 лв. за обновяване на военния паметник на 33 Свищовски полк.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *