Депутати от ПФ отчетоха парламентарната си дейност

Депутати от ПФ отчетоха парламентарната си дейност

28 декември 2016  |   0 коментара

38 законопроекта, един проект за декларация на Народното събрание, 6 проекта за решения, 19 въпроси и питания по време на парламентарен контрол и 34 закона за изменение и допълнение на законопроекти между 1-во и 2-ро четене.

Това отчетоха за изминалите 2 години народните представители от парламентарната група на Патриотичния фронт Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов на пресконференция в Русе.

Веселинов изрази съжаление, че 43-ото Народно събрание не е имало възможност да изкара пълния си мандат и много от заложените цели и приоритети не са били изпълнени. Вместо това, заради недалновидни решения на премиера Борисов, страната е била хвърлена в политическа криза, а държавната администрация на практика няма да работи в следващите 5 месеца. 

Въпреки това народният представител акцентира върху нещата, които Патриотичният фронт е успял да свърши за това време. 

Като един от основните успехи Веселинов изтъкна т.нар. Закон срещу бурките, като обаче отбеляза, че службите все още не са твърде активни в прилагането му. Отбеляза като важен и законопроекта срещу радикалния ислям в България, като изрази надежда, че в оставащите 2 седмици живот на Народното събрание той ще бъде приет окончателно. В тази връзка бе споменат и законопроектът за вероизповеданията, който трябва да прекъсне финансирането на вероизповедания от външни източници. 

Искрен Веселинов засегна още и работата на ПФ по проблемите с циганската и битова престъпност, подкрепата за смъртното наказание, патриотичното възпитание в училищата, реформите във висшето образование и проблемите, които всъщност са създадени там, диспропорциите между Северна и Южна България, пътя Русе - Велико Търново. 

От своя страна Юлиан Ангелов отправи критики към програмата за саниране, като заяви, че тези 2 млрд. лв. е можело да бъдат пренасочени към политика за увеличаване на доходите и основно на пенсиите. Вместо това тази програма се е превърнала в практика за източване на държавни средства.

Що се отнася до предстоящите парламентарни избори, Ангелов заяви, че Патриотите ще се явят единни и ще регистрират още по-добри резултати, като това ще бъде и една от основните пречки пред връщане на ДПС във властта. Според Ангелов в следващия парламент ще влязат поне 50 депутати от Обединените патриоти.

Видеозапис от пресконференцията >>>

Снимка: Народните представители Юлиан Ангелов и Искрен Веселинов и председателят на ВМРО – Русе Асен Даскалов

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *