Депутати от ВМРО се срещнаха с представители на РОД в парламента

Депутати от ВМРО се срещнаха с представители на РОД в парламента

27 февруари 2020  |   0 коментара

Във връзка със скандалните часове по сексуално образование в Перник, провеждани от НПО - защитник на Истанбулската конвенция, в парламента Патриотите от ВМРО проведоха среща с представители на гражданската организация „Родители обединени за децата“ (РОД).

Пред депутатите Милен Михов, Красимир Богданов и Йордан Йорданов от РОД заявиха, че подобно обучение е извършвано и в други градове, като Хасково и Варна, а в Пловдив, родителите са карани в началото на годината да подписват празни декларации, че са съгласни децата им да бъдат обучавани от НПО.

Народните представители от ВМРО са разгледали различни материали, които представят пред учениците по изкривен начин въпроси, свързани с темата на сексуалното образование.

Те се обединиха около мнението, че акцент на този тип обучение трябва да е репродуктивното здраве, отговорното родителство и просемейното образование, което ще предложат на МОН.

Същевременно от ВМРО ще изискат всички помагала, които се използват в училище, да са одобрени от МОН и то след обществено обсъждане.

От РОД поканиха представителите на ВМРО на първия национален родителски конгрес в защита на традиционното семейство, който ще се състои на 4-5 април в НДК.

Припомняме, че ВМРО се обяви категорично против опитите на българските деца в българските училища да бъде налагано по смущаващ начин сексуално образование, което ужасява родителите. Не бива да се допуска в часовете да влизат различни джендър и други НПО-та, които да провеждат беседи как се прави секс и колко са естествени еднополовите отношения. Патриотите се обявиха за стриктен контрол от страна на МОН върху образователния материал в училище, който да е съобразен с възрастта на учениците и да отчита дейността на организациите, които извършват обучението.

ВМРО винаги е защитавала традиционните семейни ценности и необходимостта от висок морал в българското образование.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *