Депутати от ВМРО разговаряха с протестиращите срещу Стратегия за детето

Депутати от ВМРО разговаряха с протестиращите срещу Стратегия за детето

05 септември 2019  |   0 коментара

Единствено народните представители от ВМРО Искрен Веселинов, Красимир Богданов и Александър Сабанов излезнаха от сградата на парламента, за да разговарят с протестиращите срещу приемането на Национална стратегия за детето 2019-2030.

Съпредседателят на ПГ „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов увери събралите се на протест пред парламента, че темата е много актуална и голяма част от депутатите от ВМРО са участвали в подкрепа на протестните шествия, които са провеждани в цялата страна. Смятаме, че така поставена стратегията е грешка и всячески противостоим на приемането ѝ, декларира той.

Протестиращите връчиха на представителите на ВМРО предложенията си относно документа, а патриотите от своя страна поеха ангажимент да се запознаят обстойно с тях, като най-вероятно ще ги подкрепят, защото са в духа на запазване на традиционните български семейни ценности.

България е заложник на една изключително сбъркана политика, която води до деградация на семействата. Ще защитаваме националните си традиции и на всички инстанции, където имаме хора, ще работим да не се случва приемането на спорните текстове, категоричен бе Веселинов.

Той посочи, че отстояването на правата на децата и на семействата като ценност е нещо, което патриотите носят в сърцата си. Веселинов също така беше категоричен, че няма нужда гражданите да молят за нещо депутатите, защото народните представители са там да работят в полза на интересите на хората.

Народният представител Александър Сабанов от своя страна посочи, че това, че от ВМРО поемат ангажимент да поставят исканията на протестиращите в парламента не значи, че протестите трябва да спрат. Напротив, по думите му те трябва да продължат с цел и представители от други политически сили в Народното събрание да обърнат внимание на проблема.

Запитан от един от гражданите относно поставяне на въпрос на парламентарен контрол депутатът Красимир Богданов информира, че граждани имат право да присъстват в залата.

В заключение Искрен Веселинов пое ангажимент за покана на представители на протестиращите срещу приемане на Стратегията за детето на среща с парламентарната група на „Обединени патриоти“, на която подробно да бъдат представени опасенията на хората.

Вижте как протече разговора във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *