Депутати от ВМРО посетиха Цариброд в Деня на народните будители

03 ноември 2018  |   0 коментара

Депутати от ВМРО посетиха в Деня на народните будители Културно-информационния център Цариброд, Сърбия. В същия ден центърът отбеляза и своя юбилей – 20 години съществуване и работа. На събитието присъстваха многобройни гости от България и Сърбия, представители на институции и неправителствени организации. От страна на ВМРО събитието уважиха депутатите Красимир Богданов, Борис Вангелов и д-р Калин Поповски.

Борис Вангелов зарадва сънародниците ни в центъра с подарък - картини на владели от Българската история. Същият подарък получи и директорката на най-българското школо -гимназията „Св.св. Кирил и Методий“ в покрайнините - Снежана Симеонова.

Празничната програма се състоя в големия салон на Културния център в Цариброд. Там Софийския фолклорен ансамбъл „Гоце Делчев”, осигурен от патриотите от ВМРО,зарадва всички присъстващи с богата фолклорна програма.

Председателят на КИЦ Цариброд Небойша Иванов специално благодари за осигурения ансамбъл и разказа за 20-годишната дейност на КИЦ Цариброд.

Посланикът на Р. България в Белград Радко Влайков връчи на председателя на Управителния съвет на КИЦ „Цариброд“ Небойша Иванов почетен знак – Златна лаврова клонка за особено големи заслуги за защита на правата и интересите на българското национално малцинство в Сърбия.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *