Депутатите от ВМРО ще подкрепят ветото за финансирането на партиите

Депутатите от ВМРО ще подкрепят ветото за финансирането на партиите

16 юли 2019  |   0 коментара

Народните представители от ВМРО ще подкрепят ветото, наложено от президента, за финансирането на политическите партии. Държавният глава е върнал за ново обсъждане свързаните с това текстове от Закона за държавния бюджет за 2019 г.

Мотивите на ветото почти дословно повтарят наши мотиви, изложени в зала. Ние сме готови отново да гласуваме по същия начин и да се обявим против приватизацията на партиите.

Това коментира заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов пред журналисти в парламента.

Веселинов изрази съжаление, че на президента не му е достигнала смелостта докрай, за да върне за преразглеждане от депутатите размера от 1 лв. субсидия. Реално това са двата елемента, чрез които се цели да се подмени политическата система. Ние ще подкрепим ветото на президента, заяви той.

От думите му стана ясно, че никой от партньорите от ГЕРБ не се е съобразил с мнението на депутатите от ВМРО, което е било изключително добре аргументирано. Така че аз не виждам защо ние сега  трябва да се съобразяваме с тях, обясни Веселинов.

Приемаме аргументите на текстовете, които президентът е върнал за разглеждане, защото „отваряйки вратата“ за свободно, безкрайно финансиране на партиите от стопански субекти, то те ще се превърнат в генератор на корупционен риск, коментира още заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *