Дебатът за смъртно наказание е отворен

Дебатът за смъртно наказание е отворен

10 март 2015  |   2 коментара

64-годишният Стоян Иванов, убит по особено жесток начин в Правец, е поредният пример за задълбочаването на Циганския въпрос в България.

Многото програми за интеграция и доклади на правозащитни организации досега не са успели да спасят ничий живот, нито да подобрят живота на невписаните в обществото общности, нито да ги образоват. Напротив, те са косвена причина за наличието на такъв огромен криминален и социален проблем в страната. Именно политически коректното публично говорене и нарочните кампании за вписването на една етническа група се превърнаха в благодатна почва за безнаказана циганска битова престъпност. Всеки опит за гражданско недоволство срещу безхаберието на държавата спрямо убийствата, причинени от тежък побой, спрямо кражбите – от кокошка до 5 лв., в селата е наричано „дискриминация“, „насаждане на етническа омраза“ и прочее клишета. Всички те, обединени от факта, че не са превенция, а напротив – оправдание за нечие престъпление.

Т. нар. „Декада на ромското включване“ приключи. Резултатът е нулев. А по програмите изтекоха десетки милиони, дадени от българските данъкоплатци. Патриотичният фронт вече поиска финансова ревизия на „Десетилетие на ромското включване 2005 – 2015 г.”. Мониторингов доклад за свършеното по програмата е публикуван за последно през 2010 г., липсва отчетност на държавни и европейски средства, дадени по нея.

Все по-често в обществото се настоява за връщане на смъртното наказание – явно вярата на българина е, че само кардинални мерки биха овладели циганската престъпност. Дебатът по този въпрос отново е отворен. За съжаление в него участват единствено потърпевшите, онези, които се страхуват за здравето и живота си, както и две политически формации – НФСБ и ВМРО. Само Патриотичният фронт заложи в политическата си програма справяне с циганската битова престъпност.

На първо време са нужни две неща – промени в Наказателния кодекс и по-строги присъди. Когато във Видинско например извършителят на грабеж с нанасяне на телесни повреди бъде осъден ефективно, тогава в Плевенско гладният циганин ще намери начин да изкарва прехраната си с честен труд, а не ограбвайки пенсионера, чиято пенсия е 120 лв.

Жестоките случаи, в които са замесени граждани от цигански произход, накараха заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки да зададе въпроси:

Какво заслужава „гражданинът“, който напада и убива с брадва, в гръб, само, мъничко, чупливо момиче? 

Какво заслужават „гражданите“, които убиват с ритници и юмруци възрастен мъж?

Какво заслужават други „граждани“, които режат и мъчат двойка старци с моторна резачка?

Какво заслужават трети „граждани“, удушили самотна възрастна жена?

Какво заслужава „проекто-гражданинът“, изнасилил дете в училищна тоалетна?

Какво заслужават „проекто-гражданите“, нападнали с тръби и железа младо момче в училищен двор?

 Отговора му четете в материала, озаглавен „Смърт“ >>> 

Коментари

 • Марио Стоянов

  март 10, 2015 в 5:03

  Добре ще е и лидерите на вашите коалиционни партньори и другите в парламента да видят какво ги (ни) чака като станат на по 64 години!
  С такава антибългарска управляваща върхушка през последните 25 години без война се случва това, което е станало преди 6 века.
  Продължавайте да плащате социални, детски и други пари и проблемите ще се задълбочават...
  Жал ми за децата ни!

 • Boyan

  март 11, 2015 в 10:44

  Za

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *