Деан Станчев: Нашата главна цел е да бием ДПС и да достигнем до балотаж за кмет в Шумен

Деан Станчев: Нашата главна цел е да бием ДПС и да достигнем до балотаж за кмет в Шумен

27 август 2019  |   0 коментара

Интервю на INFOSHUMEN.INFO с Деан Станчев, областен координатор на ВМРО - Шумен за свършеното през изминалите четири години в Общински съвет - Шумен и подготовката за местните избори на 27 октомври.

INFOSHUMEN“: ВМРО - Шумен завършва мандата в Общинския съвет с най-сериозно представителство на партията - общинските съветници Деан Станчев и доц. Радослав Узунов. Какво постигнахте за изминалите четири години?

Деан Станчев: Много са свършените нещата и със сигурност ще пропусна нещо. Сред най-важните и открояващи се е нашата инициатива „Българско знаме във всяко училище и детска градина“. Така всеки учебен ден започва с издигане на българското знаме под звуците на националния химн. Продължава борбата срещу отдаването на общински имот на циганската фондация „Искра“. Водихме и битка срещу „Свидетели на Йехова“, които имаха наглостта да атакуват решение на Общинския съвет. Тук трябва да поздравя г-жа Даниела Русева и нашия съратник адвокат Иван Георгиев, които безвъзмездно успяха да спечелят делото. Водихме кампания за съхранение на българския език, спряхме и форум на ПП ДОСТ, от която искаха той да се проведе в Драматичния театър. В помощ на гражданите проведохме кампания за окосяване на тревни площи, която беше много добре приета. ВМРО беше против покачването на цената на водата и въвеждането на такса за детските градини и предучилищните групи. Заедно с общинска администрация започнахме кампания за изработване на регистър на незаконните цигански постройки и да започне тяхното събаряне. Чакаме общинска администрация да подготви необходимите документи. Младежката структура на ВМРО се включи в много дарителски кампании и социални инициативи. Това е по-важното, свършено от ВМРО в община Шумен.

„INFOSHUMEN“: Предстои предизборната кампания за местните избори. Коалицията „Обединени патриоти“ в Народното събрание се разпадна, но такава коалиция на местно ниво никога не е съществувала.

Деан Станчев: По дадени въпроси сме се подкрепяли със съветниците от НФСБ, по други неща - с колегата от „Атака“, но такава коалиция на местно ниво не беше създадена. Подкрепяли сме добри идеи, които са следвали линията на политиката на ВМРО.

„INFOSHUMEN“: Как тече подготовката за предстоящите местни избори?

Деан Станчев: Подготовката тече с пълна сила във всички общини. Текат разговори, номинации. В началото на септември се надявам да обявим нашите кандидати. Структурите на ВМРО са пределно мобилизирани да се повторят добрите резултати от изборите за Европейски парламент.

В Шумен нашата главна цел е да бием ДПС и да достигнем, колкото и смело да звучи, до балотаж за кмет. Друга цел е да имаме максимален брой общински съветници, за да може ВМРО пряко патриотично да влияе върху местната политика. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *