Два пъти повече пари за ин витро

13 септември 2014  |   0 коментара

Двойно увеличение на бюджета на Фонда за репродуктивна медицина ще предложи „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ в 43-тото Народно събрание.

В момента 200 000 са българските семейства с репродуктивни проблеми. Това заяви на среща с жителите в гр. Долни Дъбник д-р Калин Поповски, кандидат-депутат от листата на Патриотичния фронт в 15 МИР – Плевен.

Тези семейства са поставени на двоен тормоз – от една страна невъзможността да имат дете, от друга – невъзможността да платят необходимите процедури. Цената на една такава процедура е 5 000 лв., а са необходими минимум три. В Европа медицинската практика е приела, че с три процедури проблемът ще се разреши, но там няма такава бедност и демографска криза, каквито има в България. Затова тук процедурите трябва да са най-малко 5, каза още д-р Поповски.

В момента са предвидени 15 млн. лв. за ин витро процедури на нуждаещите се семейства. Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО ще заложи в бюджета на Фонда поне 30 млн.лв., за да има трайно решение въпроса с безплодието и демографската криза в България.

В момента идвам от Буново, където се проведе възпоменателен митинг в памет на жертвите от варварския терористичен акт на 9-ти март 1985 год., каза водачът на листата на за област Плевен – Красимир Каракачанов. През онзи злокобен ден български граждани с турско самосъзнание взривиха вагона за майки с деца и загинаха 3 деца и 4 жени. Това не трябва да се повтаря никога повече. И нека да е ясно, че Патриотичният фронт не насажда омраза към цигани, турци, арменци или други етноси. Патриотичният фронт е за справедливост към всички български граждани, която се изразява в спазване и равенство пред законите на държавата, допълни Каракачанов.

Затова казваме, че сме за решително правораздаване, за да няма политически квоти в съдебната система и съдът да отсъжда справедливи присъди.

Община Долни Дъбник е земеделски регион. Затова е от особено значение Патриотичният фронт да влезе в Народното събрание, за да реализира програмата си за селските райони, каза по време на срещата инж. Николай Маринов – вторият в листата на Фронта.

Ще защитим над 2 млн. собственици с приемането на Закон за рентата. Чрез Национален гаранционен фонд за селските райони и спиране на вноса от Турция и други страни извън ЕС ще защитим интересите на земеделските стопани. Ние се ангажираме и с разработването на дългосрочна стратегия за възраждане на родната консервна промишленост. Всичко това са постижими цели, трябва само обединение около тях и работа за коренна промяна в земеделието, каза инж. Маринов.

Кандидатите за народни представители отговориха на много въпроси на жителите на Долни Дъбник.

Срещите в Плевенска област на Красимир Каракачанов продължават. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *