Два АС-а от листата на ВМРО в „Здравей, България“ по НОВА

Два АС-а от листата на ВМРО в „Здравей, България“ по НОВА

22 април 2019  |   0 коментара

Александър Сиди и Андрей Слабаков от патриотичната листа на ВМРО – Българско национално движение за предстоящите европейски избори бяха гости в студиото на „Здравей, България“ по НОВА.

Известният български режисьор Андрей Слабаков, който е четвърти в листата на ВМРО, обясни защо е приел да бъде кандидат от гражданската квота:

Аз се отегчих от политически коректно мърморене. Няма да цепя басма на никого! Проектът на Макрон за мобилността е антиевропейски проект. Поканен бях от Красимир Каракачанов да участват в листата на ВМРО. Реших, че имам смисъл да се опитам да направя нещо, за работя за нещата, в които вярвам.

Запитан какви са очакванията му за представянето на ВМРО на изборите, Слабаков заяви:

Личен резултат за листата на ВМРО ще е ако всички кандидати от нея влезнат в ЕП, т.е. другите формации въобще да не се явяват на тези избори. Всички от листата са хора качествени и доказали се. Всички ние – кандидати в листата на ВМРО, мислим в една и съща посока.  Листата е готина, защото има достатъчно разумни хора, аз не съм краен, аз съм разумен. Не съм предлагал на никого да замени думите мама и тате с родител 1 и родител 2. Смятам, че трябва да се наблегне на образованието и родителите, които не пращат децата си на училище, да бъдат санкционирани. По-добре ние - обществото, държавата, да се грижим за тези деца, защото техните родители като не ги пускат на училище, ги лишават от бъдеще.

Много се радвам, че г-н Слабаков е в листата ни. Имам удоволствието да наблюдавам днешното интервю, той е изключително любим на всички български граждани. Той от много време е на нашите позиции и говори на темите, които и ние смятаме за изключително важни. Андрей Слабаков присъства на кръглата маса за концепцията за циганите, организирана от вицепремиера Красимир Каракачанов, и изрази сходни с нас позиции за начините на разрешаване на проблемите, заяви от своя страна Александър Сиди – народен представител от ВМРО и кандидат за евродепутат, трети в листата на ВМРО – БНД за европейските избори.

Александър Сиди каза още:

Със сигурност Андрей Слабаков ще допринесе много за доброто представяне на листата на ВМРО на евроизборите. Не съм съгласен, че не е на избираемо място, все пак има преференции. Социолозите дават шанс за двама евродепутати от ВМРО в следващия ЕП, така че нашата битка вече е да работим за трети евродепутат.

Андрей Слабаков се пошегува:

Е, може да вкараме максимум 17 евродепутати. Но сега сериозно. Така, както досега Ангел Джамбазки – водачът на листата ни, работи в настоящия Европарламент показва, че това е начинът за правене на политика и защита на националните интереси. Това дава голям превес на нашата листа.

Запитан дали харесва управлението на България в момент, Слабаков коментира:

Аз обикновено нищо не харесвам, от сегашното управлението има какво да се желае. Но мен ВМРО ме покани в листата, не държавата. И няма значение дали съм кандидат или не, с ВМРО мислим и говорим в една посока.

Слабаков коментира и политиката на ЕС:

Сегашният ЕС много иска да прилича на САЩ, двете държави Германия и Франция искат да управляват всички други. Но нали сме равноправни. Нали сме едно голямо семейство, защо има двоен стандарт. Аз не мога да разбера как нашите родни евродепутати се делят на семейства, трябва да има само едно – българското семейство.

Александър Сиди допълни, че трябва да се подчертае дебело, че когато гласуваш за БСП, гласуваш за ПЕС - това е групата на европейските социалисти, които са за Истанбулската конвенция. Той обясни:

Това, което тук у нас, говори Корнелия Нинова не е важно. Гласувайки за БСП, подкрепяш ПЕС, а политиката на ПЕС в следващия Европарламента е да работи за Истанбулската конвенция, за повече мигранти. Лицемерно и жалко е поведението на БСП в българския политически живот.  Предполагам, че българските избиратели ще накажат това лицемерие.

В заключение кандидатът за евродепутат от ВМРО Андрей Слабаков заяви:

Обещавам да ходя на работа, за разлика от тримата национални предатели, които не отидоха на работа, и не успяхме да спрем проекта „Макрон“. Няма да допусна да се гласуват закони, които да са антибългарски.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *