Да се разкрие филиал на ІІІ РПУ до Женския пазар

Да се разкрие филиал на ІІІ РПУ до Женския пазар

30 октомври 2014  |   0 коментара

Столичната структура на ВМРО „Братя Миладинови“ настоява за незабавно разкриване на филиал на ІІІ РПУ до Женския пазар заради концентрацията на нелегални имигранти в района. Според председателя ѝ Димитър Лазаров 24-часово присъствие на жандармерия и полиция и непрекъснати проверки на адресите, обитавани от нелегални имигранти, ще бъде гарант за сигурността на живеещите в близост български граждани.

Искаме монтиране на охранителни камери, чрез които да се осъществява непрекъснат контрол над случващото се на ул. „Цар Симеон“, която се превърна в сборен пункт на десетки млади мъже от африкански, азиатски и арабски произход, допълва Лазаров.

Клубът на ВМРО – Братя Миладинови се намира непосредствено до Женския пазар. Притеснението на членовете ѝ нараства с настъпващата нова вълна нелегална имиграция, стимулирана от продължаващите военни действия в Сирия и Ирак.

В карето между булевардите „Тодор Александров“, „Христо Ботев“, „Сливница“ и „Мария Луиза“ може да забележите стотици от тях. Профилът на тези мъже е много ясен. Те са между 18 и 40-годишни. Повечето от тях са изключително агресивно настроени към всеки, който им направи забележка за хигиенните им и поведенчески навици, разказва наблюденията си Димитър Лазаров.

Нямаме никаква гаранция, че те не са потенциални спящи клетки на терористичната групировка „Ислямска държава“, които във всеки един момент могат да бъдат активизирани. Повечето от тях видимо не работят, а се издържат от помощи, които получават в разкрит пункт за дарения. Всеки четвъртък ул. „Братя Миладинови“ се изпълва с десетки имигранти, оглушава се от викове и се покрива с боклуци – това е тяхната норма за поведение на обществени места, обяснява председателят на столичната организация на ВМРО.

Напрежение в района има, живеещите в близост се притесняват за сигурността си, те не могат да направят забележка на въпросните мъже, защото те не владеят нито български, нито английски език, но пък грубият език на тялото е разбираем, споделя впечатленията си Лазаров.

Точно преди година нелегален имигрант наръга с нож 10 пъти 20-годишно момиче в магазин на ул. „Пиротска“, също намираща се в критичното каре от столицата, за да вземе оборота. И това не е единичен случай, което се доказа от последващи разкрития на потърпевши. Според представителите на ВМРО е недопустима липсата на служители на МВР, които биха могли да внесат спокойствие у столичани и да парират престъпните намерения на нелегално пребиваващите.

Същевременно изнасяната в медиите информация за ситуацията с нелегалната имиграция подкрепя притесненията на ВМРО за нивото на сигурност в страната. След като в еднодневна полицейска акция са били задържани над 200 нелегално пребиваващи, беше публикувано видео, което разкрива как бойци на терористичната организация „Ислямска държава“ невъзпрепятствано са преминали през България.

Клипът е от 27 септември, само дни след като от МВР съобщиха, че са върнали 12 души, предполагаеми джихадисти от нашата граница. Тримата заловени са от марокански произход. Двама от тях имат белгийско гражданство, а третият е с френско. От видеото става ясно, че джихадистите са били заловени на турско-сирийската граница, след като са минали нашата, за да стигнат до Турция. Заловени от армията, тримата радикали разказват как са кацнали със самолет в София и след това са поели с автобус до Истанбул.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *