Дамите от ВМРО: Наш дълг е да предадем традициите на децата си

Дамите от ВМРО: Наш дълг е да предадем традициите на децата си

02 май 2017  |   0 коментара

Ние сме едно голямо семейство и винаги трябва да бъдем и да работим заедно. За това решихме именно днес да направим това тържество, за да можем да изберем най-здравото яйце, да си пожелаем здраве и Бог да е с нас, да ни закриля, да ни дава сили, защото най-важните неща в живота това са нашите семейства, хората, които ни обичат.

Това заяви председателят на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова преди началото на състезанието „Най-здраво яйце и най-вкусен козунак“, провело се по повод великденските празници.

Да си пожелаем да бъдем по-добри. Виждам, че тук сред нас има зрели хора, които имат деца, някои като мен имат и внуци, нека да предадем българската култура и българската традиция на нашите деца, отправи апел Петрова към присъстващи.

Нека да направим така, че в сърцата на децата ни да горят обичта, топлината, толерантността, защото България изгуби своите ценности, които през последните години на преход се промениха в една недобра посока. Свидетели сме на изключително лоши практики, насилие, грабежи, изнасилвания, на което трябва да се сложи край, категорична бе тя.

На тържеството бяха показани майсторски боядисани великденски яйца, а дамите от ВМРО и техните гости се включиха в традиционните български хора.

Председателят на градската организация на ВМРО – София Владимир Митов посочи, че именно от д-р Султанка Петрова е научил, че не трябва да членовете на Организацията да се делят по пол и възраст, а да работят заедно за българщината.

Моята 10-годишна практика  показва, че Женската организация е съхранила традицията на християнските празници и градската организация на ВМРО винаги ще се включва в тези събития. Надяваме се да има повече такива събития, за да се възражда българският дух и да се съхранява българската идентичност, обясни Митов. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *