Дамите от ВМРО – Гоце Делчев с благороден жест към децата от помощно училище „Васил Левски“

Дамите от ВМРО – Гоце Делчев с благороден жест към децата от помощно училище „Васил Левски“

27 декември 2018  |   0 коментара

Жените от ВМРО - Гоце Делчев осигуриха 40 торби с хранителни продукти и лакомства за децата от помощно училище „Васил Левски“ и техните семейства.

На голямо и вълнуващо празнично тържество преди Рождество Христово децата от помощно училище „Васил Левски“ в Гоце Делчев с изключителна радост посрещнаха мъдрия белобрад старец Дядо Коледа и неговата помощничка Снежанка.

Столовата на училището едва събра близки и роднини на учениците, които се изявиха на сцената с танци и игри, както и с коледно модно ревю, което предизвика бурни аплодисменти и поздравления за манекените.

Част от празничното тържество и емоционалното посрещане на Дядо Коледа и Снежанка станаха и представителките на женската организация на ВМРО - председателката Снежана Стоева, Красимира Пейчева и Роза Ламбова. От името на ВМРО по случай коледните и новогодишни празници трите представителки на Организацията дариха на децата и техните семейства по една голяма торба с хранителни продукти и лакомства.

Децата нямат цвят, това са децата на България, не влагаме в този наш жест политика , а човещина и благородство и любов към подрастващите, защото те са важен фактор както за бъдещето на страната, така и за тяхното собствено бъдеше, което ние от сърце им желаем да е светло и успешно. Всяка година за Коледа ръководството на нашата организация начело с председателят ни д-р Иван Канелов прави дарения на деца и възрастни хора в риск и нужда от социалните институции в нашия град . Тази година решихме да подготвим с помощта на дарители и лични средства за всяко дете от Помощното училище „Васил Левски“ пакети с хранителни продукти, с които да подпомогнем и техните семейства и близки. В пакетите освен хранителни продукти от първа необходимост децата ще намерят кроасани, пакети с уникални френски бонбони от нашата дарителка Вили Петрелийска, вкусни коледни питки от пекарната на Стоян Манолев, пакети с висококачествено какао от Снежа Шайкова, която даде и средства за нашата кампания да закупим и да сложим във всеки пакет продукти от първа необходимост като ориз, олио, брашно, захар, макаронени изделия и др., заяви председателят на женската организация на ВМРО в Гоце Делчев Снежана Стоева.

От името на д-р Иван Канелов тя предаде на всички присъстващи и пожеланията му за здраве и късмет и весело посрещане на празниците. Д-р Канелов който въпреки голямото му желание не е могъл да присъства на милото и емоционално тържество поради спешни служебни ангажименти.

Роза Ламбова, Красимира Пейчева и Снежана Стоева пожелаха на децата от помощното училище, на техните учители, на директора им Костадин Кобаков и на семействата им весело посрещане на Коледните празници и щастлива и ползотворна да е всички тях новата 2019 година.

Изключително съм възхитен и благодарен за жеста, който направихте към нашите деца. Тъй като торбите с вашите дарения са тежки и децата няма да могат сами да ги занесат по домовете си, се ангажирам да осигуря превоз, за да може всяко дете да занесе в къщи вашите подаръци, заяви истински впечатленият директор на помощното училище „Васил Левски“ Костадин Кобаков.

На тържеството учениците получиха и подаръци за предстоящите празници и от ръководството на училището.

Източник: ТопПреса 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *