Гърмен се случи, защото не се спазва програмата на ПФ

28 май 2015  |   0 коментара

Патриотичният фронт (ПФ) постави ултиматум на ГЕРБ. Хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов ще оттеглят подкрепата си към правителството, ако не бъдат изпълнени 7 техни условия, които са разписани в управленската програма на правителството. ГЕРБ от своя страна обещаха отговор до седмица. Поставеният срок е 1 юли.

Решението не е спонтанно, а в следствие на доста натрупано напрежение. Когато беше съставено правителството голяма част от нашите приоритети бяха в програмата, но не бяха поставени срокове за изпълнението на тези задачи, обясни в предаването „Акцент“ по ТВ7 заместник-председателят на ПГ на Патриотичния фронт Искрен Веселинов, който е и заместник-председател на ВМРО.

По време на преговорите за съставяне на правителство, които Веселинов нарече агония, не е останало време да се разпишат конкретните срокове по програмата за управление. Очакването е било после всеки от министрите да направи план за действие и всеки от приоритетите ще бъде с някаква дата за изпълнение. Това не се е получило във времето.

Според него безспорно безсилието на държавата в случая в Гърмен е преляло чашата на търпението. Веселинов припомни, че един от най-важните приоритетите на Патриотичния фронт е борбата с битовата престъпност. Той обясни за проведените множество срещи по темата с вътрешния и правосъдния министър, както и с главния прокурор. Трябвало е да бъде изготвена обща работна група, но това не е станало. Депутатът предположи, че забавянето е свързано с оставката на тогавашния министър на вътрешните работи.

Ситуацията в Гърмен е доста сложен проблем, с дълбоки корени. Ескалацията му е функция на отсъствието на държавата и липсата на превантивни мерки от страна на органите на реда, категоричен е Искрен Веселинов.

Гърмен се случи, защото не се спази нашата програма, заяви народният представител. Той каза, че точно по настояване на Патриотите като мерки срещу битовата престъпност в управленската програма на правителството ясно е записано за увеличеното полицейско присъствие, засиленото видеонаблюдение в критичните райони за опазване на имуществото в малките населени места, където има проблемни общности.

По думите му Гърмен е само върха на айсберга. Като се погледне реално държавността отсъства от голяма част от територията. Има вече анклави и феоди, където българските закони не важат, каза той. Според него причината е в пазарлъка между българската политическа класа и циганските тартори за подкрепа на избори.

За да прекрати от тук нататък феодализацията на държавата ни и спекулата на купения вот, трябва да се въведе задължително гласуване, обясни Веселинов.

Патриотичният фронт иска удвояване на наказанията за купуване на гласове и използването на специални разузнавателни средства за разследване на купуването на гласове, избори депутатът част от предложенията на ПФ за промяна в Изборния кодекс.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *