Грънчаров: Ефектът от интеграцията на циганите е нулев

19 август 2015  |   0 коментара

Парите, давани за интеграция на несоциализираните общности, не стигат по предназначение. Този модел не работи, защото сме свидетели на това как борят на гетата расте, както и делът на необразованото население - най-вече сред циганските среди. Ефектът от т.нар. интеграция на циганите е нулев.

Това заяви организаторът на ВМРО за София Стефан Грънчаров в сутрешния блок на телевизия „България 24“. 

Той напомни, че имаше и Десетилетие на ромското включване, което приключи тази година, както и редица европроекти за интеграция, които обаче не постигнаха никакъв ефект. Според Грънчаров парите са потънали някъде между Брюксел, София и циганските фондации.

Организаторът на ВМРО напомни, че нееднократно е била искана проверка - както на Българския хелзинкски комитет, така и на цигански фондации - за това как се финансират.

Той обвини БХК, че са защитници на циганите, а никога на българите. По думите му, те съдят държавата в съда в Страсбург само и единствено, ако става въпрос за защита права на цигани. Когато обаче става дума за българи, пострадали от циганска престъпност, не предприемат мерки по защита, каза Грънчаров. 

Той смята, че държавата има лостове, за да се справи с проблема. Първото, което трябва да се случи, е да бъдат разрушени гетата и да се изкарат хората от там, защото гетото е развъдник на просия, проституция и т.н. Децата трябва да влязат в училищата. Парите към циганските фондации трябва да се спрат, а гражданският контрол трябва да е повсеместен.

Вижте целия разговор по темата във видеото >>> 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *