Граждани към Каракачанов: Левски е под циганска обсада

Граждани към Каракачанов: Левски е под циганска обсада

26 септември 2014  |   0 коментара

Циганската безнаказаност, ниските доходи и безработицата са най-наболелите проблеми на жителите на град Левски. Това казаха граждани по време на среща с председателя на ВМРО и водач на листата на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ за 15-ти избирателен район – Плевен Красимир Каракачанов.

Град Левски е с предимно циганско население, което води до потресаващи случаи на корупция и беззаконие спрямо извършители на престъпления, разказаха местните. Получаването на шофьорски книжки без да се карат курсове и без необходимото по закон образование е едно от масовите нарушения. Другото е освидетелстването и даването на проценти за инвалидност от страна на ТЕЛК-овете  на напълно здрави хора.

Въпросът, който присъствалите на събранието дискутираха с Каракачанов и вторият в листата инж. Николай Маринов, бе за бъдещи коалиции в парламента между Патриотичния фронт и останалите политически партии.

При никакви обстоятелства няма да се прави коалиция с ДПС. С всички останали формации може да се преговаря, но при едно условие – да припознаят програмата на Патриотичния фронт и да я подкрепят, посочи Каракачанов.

На събранието в Левски присъстваше и Христина Йорданова от с. Козар, Белене, пострадала при автомобилна катастрофа и останала инвалид. Като представител на НПО „Център за независим живот“ тя разказа за проблемите на хората в инвалидни колички и забравени от институциите и обществото. По този повод Каракачанов заяви, че държавата на практика е изоставила хората в неравностойно положение.

Те нямат възможност да продължат лечението си, защото отпуснатите им средства за това са нищожни. Корупцията в здравеопазването и бездушието на държавата към тях е престъпно. Това е един сериозен проблем, защото на практика излиза, че в България колкото си по-болен, толкова повече те наказва държавата. Наказва те с безразличие и скъпи лекарства, с липсата на помощ да живееш относително нормално, възмути се Каракачанов.

Христина ни помоли да подкрепим тяхната петиция за промени в политиките в сферата на уврежданията и аз ще го направя. Ще подпишем тяхната петиция. Това трябва да бъде ангажимент на всички политически лидери, защото е акт на съпричастие към страданието на хората с увреждания, завърши председателят на ВМРО.

Срещата в Левски приключи с пожелание към Красимир Каракачанов и останалите кандидати в листата на Патриотичния фронт за изборна победа на 5-ти октомври с бюлетина № 24.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *