Градинката до площад „Дунав“ в Русе е в изключително лошо състояние

Градинката до площад „Дунав“ в Русе е в изключително лошо състояние

17 април 2019  |   0 коментара

За окаяното състояние на градинката до пл. „Дунав“ в Русе сигнализират Нина Крушева и Иво Пазарджиев, общински съветници от групата на „Патриотите ВМРО, Глас народен“. Съвестни граждани са ги потърсили за съдействие, съобщавайки им за съществуващия проблем с пространството в непосредствена близост до емблематично място за град Русе, каквото е Регионалния исторически музей.

Ежедневно през и покрай градинката, затваряща площад „Дунав“, преминава немалък поток от русенци, а някои родители се налага да използват съоръженията, предвидени за игра на деца. Същите, както и асфалтовата настилка и пейките, са безкрайно остарели и амортизирани. Те крият риск за ползващите ги най-вече заради това, че от някои от тях стърчат опасни ръждиви железа.

Крушева и Пазарджиев настояват кмета Стоилов да се заеме възможно най-скоро с решаването на този проблем, като в питането си настояват да обясни подробно принципа за подборка на реконструкция на местата за отдих. Те насочват внимание към намиращата се в съседство градинка пред хотел „Космополитан“, която е изцяло обновена и се поддържа постоянно.

Отговорът на отправеното питане следва да бъде предоставен от кмета Стоилов на предстоящата сесия на Общински съвет – Русе.   

Текст на въпроса, който поставят пред кмета общинските съветници:

Чрез Председателя на Общински съвет – Русе

До Кмета на Община Русе

ПИТАНЕ

От Нина Крушева и Иво Пазарджиев, общински съветници от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН”                 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

На редовна приемна на общинските съветници от нашата група бяхме сигнализирани за лошото състояние в което се намира градинката, намираща се непосредствено до                        пл. „Дунав“ в гр.Русе. При наша проверка установихме, че същата е изключително занемарена. За разлика от намиращата се в близост до нея градинка пред хотел „Космополитан“, тази до       пл. „Дунав“ е с неподдържани зелени площи и амортизирана асфалтова настилка. Катерушките от бившата вече детска площадка са морално и физически остарели.

Във връзка с описаното по-горе, нашите въпроси към Вас, господин Кмете, са следните:

1. На какъв принцип се избират местата за отдих в гр.Русе, които да бъдат реконструирани и обновени?

2. Има ли привилегировани райони, като например този пред х-л „Космополитан“, където се извършват ремонти приоритетно?

3. Имате ли намерение да включите посочената градинка в планираните от Вас места за реконструкция и обновяване през настоящата година?

Настоящото питане е съгласно чл. 104 от ПОДОбСНКВОА и молим на него да ни бъде отговорено писмено и устно, съгласно разпоредбата на чл.105 от ПОДОбСНКВОА.

Приложение: Снимков материал

С уважение: Нина Крушева, Иво Пазарджиев

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *