Горещата точка „Орландовци“

02 октомври 2015  |   0 коментара

Телевизия „България 24“ с репортаж за тревогите на местните жители. Във видеото кандидатът на ВМРО за кмет на район „Сердика“ Евгения Каменова разкрива как вместо промяна се готви подмяна на хората, които живеят там. Тя алармира и за религиозните ислямски проповеди сред деца в нерегламентиран молитвен дом.

От години насам в столичния квартал „Орландовци“ се води една нелепа, антинационална, но много последователна политика на подмяна на етническия характер, религията и ценностите на жителите му. Кварталът е формиран от българи бежанци от Македония и Одринско след Илинденско-Преображенското въстание и войните за национално освобождение и обединение. За кратко време площта и населението на квартала се увеличава, като основната маса от жителите му са работници в различните фабрики в София.

След началото на промените нещата коренно се обръщат. Голяма част от младите бягат да търсят препитание по света. Голяма част от къщите се обезлюдяват, а в последните години в тях незаконно се заселват цигани от цяла България.

На мястото на бившето АПК и прилежащите му земеделски площи се появят редица незаконни постройки, обитавани от самонастанили се цигани, чийто брой не може да бъде уточнен дори и от световната асоциация за статистика на населението. Тези „новодомци“ успяват да се сдобият дори с лични карти с постоянни адреси на улица „Градините“, Старата воденица и т.н., естествено срещу подкрепа на местния районен кмет и съответната политическа сила, която е избрал.

Именно заради това ние от ВМРО подадохме сигнал до главния прокурор. За капак на всичко това закритият техникум по дървообработване се превръща в център за настаняване на бежанци. Процес, довел до увеличаване на битовата престъпност, изнасилванията и страха в квартала.

По редица сигнали на жители на „Орландовци“ се оказва, че в събота и неделя в частен дом се водят и уроци по радикален ислям. Като основна част от децата, посещаващи уроците са от цигански произход. Един изключително опасен процес, финансиран от държави от Близкия Изток, процес който превърна циганската махала в Пазарджик в клетка за разпространение на радикален ислям.

В последно време усилено се говори, че именно тук ще бъде изграден и плануваният ислямски център, чийто строеж бе стопиран след редица сигнали на тогавашния общински съветник и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки.

Местните твърдят, че дори и да не се осъществи това намерение се готви активно заселване на нелегални имигранти, като се посочват и няколко определени места, които ще бъдат превърнати в „бежански“ центрове. Става въпрос за бившия строителен техникум, закрит от вълната на прехода. Други предполагаеми места са терените на две детски градини, чиито сгради не съществуват, разграбени от безнаказаната циганска престъпност, а материалите служат за издигане на незаконните постройки в гетата в квартала.

Последното предполагаемо място е теренът на закритата поликлиника, намираща се на бул. „Първа българска армия“.

Цялата тази картинка се допълва и от поведението на досегашния кмет на района Тодор Кръстев, който е радетел на закриването, но не и откриването на нещо ново. Най-точен пример, е че в квартала няма нито една гимназия. Последната такава - 58 училище, загуби статуса си и от СОУ стана ОУ.

Сред жителите на района вървят слухове, че за да заздрави разклатените си позиции в ГЕРБ, кметът Кръстев е обещал да превърне квартала в „гореща точка“. И по всичко личи, че това ще се сбъдне, защото всички кметове се борят за промяна, а „наш Тодор“ за подмяна.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *