Гората на ВМРО е вече факт над Троян

Гората на ВМРО е вече факт над Троян

15 април 2014  |   0 коментара

Със засаждането на 40 дръвчета от троянската структура на Организацията закриха Седмицата на гората. В акцията се включиха председателят на Общинския комитет на ВМРО – Троян Даниел Сираков, представители на комитета и на местни организации и граждани. Залесяването се проведе навръх Лазаровден в местността Айдушкото сборище над село Балканец.

Инициативата ни е нова, но възнамеряваме да я превърнем в традиция. Всяка година на датата 12 април ще засаждаме още дръвчета в тази гора, която кръстихме „Гората на ВМРО“, обясни Даниел Сираков пред ВМРО.бг.

Дръвчетата, които бяха взети от Горското стопанство, са сребристи смърчове. Те се използват широко в озеленяването на дворове и градини, както и на територии, намиращи се в градове със силно замърсен въздух.

В зелената инициатива се включиха и граждани, които проявиха интерес към каузите на ВМРО като цяло и изявиха готовност да се включват в подобни акции и занапред.

Припомняме, че в началото на Седмицата на гората структури на ВМРО, съвместно с коалиционните си партньори от „България без цензура“, ЗНС и „Гергьовден“, почистиха и обновиха зелените площи в редица градове. Членове на Организацията редовно се включват в акции по залесяване на територията на цялата страна, водени от един от основните си принципи, че зеленото е родолюбие.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *