Глас за Джамбазки - глас срещу ДПС

Глас за Джамбазки - глас срещу ДПС

22 април 2014  |   0 коментара

За родолюбието и защитата на българския национален интерес в контекста на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент разказва заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той отговаря на въпросите на интернет журналиста Иво Божков в качеството си на кандидат за депутат от листата на коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС и Гергьовден“.

Каузата на България е онова, което ВМРО ще отстоява в европейските институции. Важен въпрос е и накъде ще се развива Европейският съюз. Според заместник-председателя на партията съхраняването на суверенитета на отделните страни-членки, а не създаването на една наднационална федерална държава, е правилният път.

България не трябва да бъде втора ръка, да бъде донор-износител на таксиметрови шофьори и сервитьори, както и да бъде буфер зона за идващата от изток миграция, категоричен е Джамбазки.

Позицията на партията е, че страната ни трябва да бъде фактор при взимането на политическите решения на Европейския съюз. Досега евродепутатите на България са били послушници, наричани „yes men” – съгласни с всичко, допълни той.

Трибуната, която дава Европейският парламент, трябва да бъде използвана и за защита на правата на българите в Македония и Западните покрайнини. Българските представители трябва да поставят ясни условия пред Скопие и Белград за еврочленството  на двете ни съседни държави.

Джамбазки обясни, че сред приоритетите на ВМРО на европейско ниво е въпросът за членството на Турция в съюза. Според партията, инициирала и подписка за провеждане на референдум, категорично една държава, оглавявана от кандидат-султан неосманист, не трябва да бъде член на Европейския съюз.

Призовавам всеки български родолюбец, който е срещу противоконституционната партия ДПС и проводниците на Ердоган в България - Касим Дал и Корман Исмаилов, да подкрепи нашата листа, гласувайки мажоритарно за мен, завърши Джамбазки.

Какво още коментира заместник-председателят на ВМРО относно Шенген, мястото на исляма в Европа и вписването на циганите, както и за опазването на българската природа, може да гледате във видео-интервюто тук.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *