Гласувайте днес, за да не протестирате утре

Гласувайте днес, за да не протестирате утре

05 октомври 2014  |   0 коментара

В рамките на година и половина се провежда втори вот за народни представители, за което персонална вина носят партиите на статуквото. Да поставяш личния интерес над този на гражданите не е успешна управленска политика, а безотговорност. По традиция през последните 25 години 240 партийни дейци се кълнят, че ще защитават националната кауза, а всъщност встъпват в длъжност, за да отстояват партийните цели, често и корпоративните такива.

България се нуждае от възраждане, от национално отговорна и социално справедлива политика, която да изведе страната от икономическата, демографска и управленска криза.

Въпреки разочарованието, въпреки чувството на излъганост, гласуването е конституционно право на всеки български граждани, както и морален дълг. Изборът, който днес бъде направен, ще предопредели бъднините на Родината.

Ако днес урните останат празни, утре улиците в цялата страна отново ще бъдат изпълнени с недоволни българи. Ако днес купеният и контролиран вот надделее, утре огромна част от българското общество няма да бъде представено във висшия законотворен орган. Упражняване правото на вот е властта на гражданите, бойкотирането на пряката демокрация е в интерес единствено на партиите, заради които преходът така и не се случи.

ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ - НФСБ и ВМРО апелира българската нация да гласува – с разум и по съвест, отговорно и с мисъл за България. Активното участие в изборния процес ще бъде единственият гарант за честността на вота на българските граждани.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *