ГЕРБ толкова хареса идеите на Патриотите, че ги обяви за свои

ГЕРБ толкова хареса идеите на Патриотите, че ги обяви за свои

03 февруари 2017  |   0 коментара

Българите обаче ще изберат оригинала, а не ментетата

300 лв. минимална пенсия; фалшивите инвалидни пенсии; родители, чиито деца не посещават училище, да не получават помощи. Доброволна военна служба. Борба с битовата престъпност, полицай във всяко населено място. 

Това е само малка част от тезите, които представи ГЕРБ като своя управленска програма. Е, очевидно, ГЕРБ много харесва програмата на Патриотите, защото тези идеи са публично обявени още преди изборите за 43-ото Народно събрание като предизборна платформа на ПФ.

А по темите Патриотите говорят от десетилетие, а не, като други, които се сетиха днес.

Досега изборите се решаваха с купени гласове и купени комисии, сега явно на мода идват откраднатите идеи. Крадоха се милиони от КТБ, а цигански фондации се облагодетелстваха с милиарди за „ромски включвания", та какво пречи на една партия да открадне идеи, като „похити“ чужда политическа програма и я обяви за своя.

Тук е мястото да попитаме колегите от ГЕРБ. Прекрасно, но защо чак сега!? А също: наистина ли мислите, че българите не помнят и не знаят. 

През това време БСП пък говори за демографската програма, за която Патриотите настояват от години.

Очевидно и леви, и десни осъзнаха, че единственият спасителен път е българският патриотизъм. Това е добре, ние искаме да видим идеите си реализирани, а не държим на някакво егоистично авторство. 

И все пак: но явно на тези избори ще трябва да кажем: изберете оригинала, а не ментетата. 

Патриотите ще управляват България. Затова и разните партии се мъчат да уподобят нашите идеи, цели и действия. 

Позицията на Обединени патриоти гласи, че с представената днес програма ГЕРБ признаха, че патриотизмът е единственият правилен път за България. Основните точки, представени като техни приоритети, са залегнали в програмите на НФСБ, АТАКА и ВМРО от години.

От години бяхме обвинявани в популизъм заради исканията си за евтин ток, минимални пенсии, вързани с официалния праг на бедност и индексиране на всички останали за стаж. Именно ГЕРБ ни набеди, заради борбата ни да върнем достойнството и справедливостта на всеки български гражданин и желанието ни за връщане на справедливостта. Набедиха ни и за индексиране на пенсиите за трудов стаж, трайно повишаване на доходите на населението и адекватно управление в енергетиката. Не се съгласиха с идеите за устойчив икономически растеж чрез намаляване на административния тормоз и данъчни облекчения за бизнеса, издигането на образованието в национален приоритет и т.н. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *