ГЕРБ и Обединените патриоти не редят правителство, а управленска програма

ГЕРБ и Обединените патриоти не редят правителство, а управленска програма

06 април 2017  |   0 коментара

В момента кроим бъдещата програма за управление на страната. Подходът е следният - да се изчистят конфликтните моменти между ГЕРБ и Обединените патриоти, да се заложат основните теми на програмата, и оттам насетне да се тръгне към друг тип разговори.

Това заяви в „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Запитан за конфликтните теми в бъдещата програма за управление Веселинов отговори: „Всичко, свързано с политиката по доходите. Има конфликтни теми по отношение и на изборните закони. Но основният проблем си остават пенсиите и желанието на Обединените патриоти да има значителен ръст на доходите на пенсионерите. Засега обаче нищо не сме се разбрали. Разработват се различни варианти“.

Предстои по-интензивна серия от преговори, добави той.

Запитан дали редят бъдещото правителство Веселинов отговори, че в настоящите преговори се реди управленска програма, около която да се обединят участниците в разговорите.

Веселинов посочи, че бъдещото управление трябва да даде ясен знак, че ще работи за повишаване на доходите, конкретно и пенсиите – един път за минималната пенсия и втори път за преизчисляване на тези, които трупат огромни разлики. Няма причина Обединените патриоти да не поддържаме исканията си в тази посока, каза политикът.

По повод скандала с предлагания от Министерство на правосъдието и после свален от обсъждане проект за промяна в изборния закон Веселинов посочи, че Патриотите имат свои разработки за Изборния кодекс. Някои от тях са и приети и заради тези промени партия ДОСТ не е станала част от новия парламент, каза заместник-председателят на ВМРО.

Ограничихме една част от секциите в Турция, но остана нереализирана една част от закона в частта, че посланика ни в Турция трябваше да даде становище до колко е възможно нормалното провеждане на избори за български парламент в тази държава, което не се случи, напомни Веселинов.

Българите в чужбина могат да гласуват по определен ред, както и до момента. Ние имаме проблем само с една страна – която се опитва да се меси във вътрешните ни работи. Става сдума за Турция, подчерта той. Според него начин е въвеждането на някаква форма за образователен ценз при гласуване.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *