Георги Дракалиев иска да се направи дигитална карта на Бургас с точните граници на комплексите

Георги Дракалиев иска да се направи дигитална карта на Бургас с точните граници на комплексите

23 април 2019  |   0 коментара

Ще бъде ли изработена и качена на сайта на общината дигитална карта с точните административни граници на жилищните квартали, комплекси и центрове за административно обслужване на Бургас? Питане по тази тема е внесено в местния парламент от общинския съветник Георги Дракалиев, съобщават от информационната медия „Грамофона.ком“.

Той обръща внимание, че от проведени срещи е установил, че много малко бургазлии са наясно къде точно минават административните граници на жилищните квартали, комплекси и центрове за административно обслужване на територията на града.

Към мен се обърнаха и живущи в Централна градска част (ЦГЧ), между улиците „Христо Ботев“ и „Цар Петър“ от една страна, и „Гладстон“ от друга, с оплакване че таксиметровите компании и агенциите за недвижими имоти упорито определят местоживеенето им не в ЦГЧ, а в ж.к. „Възраждане“.

Според хората това освен, че не е вярно, но и по изкуствен начин занижава стойността на имотите, които отдават под наем или продават, тъй като ги определя не като разположени в центъра на града, а в един от жилищните му комплекси, пише Георги Дракалиев до кмета Димитър Николов.

Съветникът казва още, че сериозно объркване причинява фактът, че в Бургас съществуват едновременно ж.к. „Възраждане“ и център за административни услуги (ЦАУ) „Възраждане“, които обаче нямат нищо общо помежду си, тъй като обхващат съвсем различни части от територията на града.

Това действително е проблем, който най-лесно може да се разреши като ЦАУ получи друго название. А за улеснение на жителите на Бургас е удачно да бъде изработена дигитална карта с точните административни граници на жилищните квартали, комплекси и Центрове за административно обслужване, която да бъде поместена на официалната интернет страница на общината, предлага общинският съветник.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *