Георги Георгиев: ВМРО - Сливен продължава с родолюбиви и благотворителни инициативи

Георги Георгиев: ВМРО - Сливен продължава с родолюбиви и благотворителни инициативи

26 февруари 2017  |   0 коментара

Интервю на Радио Сливен Нет с областния лидер на ВМРО - Сливен Георги Георгиев,  втори в листата на „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

- Г-н Георгиев, вече трета година сте областен лидер на ВМРО – Сливен. Какво отчитате пред вашите членове и симпатизанти, пред жителите на региона?

- Отминалата година беше успешна за ВМРО – Сливен. А новата започнахме с нови инициативи и разрастване на организацията. Все повече хора ни се доверяват и ни симпатизират. Това ме задължава още повече с времето – като лидер на ВМРО в региона, а сега и като кандидат за народен представител. Вече са ясни имената в листата на Обединени патриоти, а второто място е още една отговорност. Създаването  на нови структури в цялата област е радващ факт, многобройни са благотворителните инициативи за възрастни хора в нужда, продължаваме с изграждане и ремонтиране на детски площадки, подпомагане на православни храмове в села от региона, помощ за спортни, културни и фолклорни събития. И това са само част от дейностите, които отчитаме от  областната организация на воеводите в Сливенско. 

ВМРО - Сливен излезе още миналия август със становище за оздравителния план на общината, като обърна внимание на редица въпроси: дали най-подходяща мярка е увеличението на таксите за детски градини и ясли, какво се случва за повишаване на събираемостта на местните данъци и такси и глоби от длъжниците, които не ги заплащат, с несъбираемите приходи от микроязовирите и рибарниците, от обектите, отдадени за концесиониране,  какво се случва с общинските дружества,  с народните читалища, с недостатъчно натоварените с конкретни задачи Младежки дом и Детски комплекс - Сливен, къде е тяхната роля в живота на учениците и децата от общинските училища, детските градини и професионалните гимназии. Според нас липсва  визия за увеличаване на приходите от дейността на  общински предприятия. Ние попитахме още миналата година защо само активисти на ГЕРБ печелят конкурсни места. Защо се бави създаването на организация  за безопасно улично движение в града и създаването на места за паркиране на автомобилите на жителите на града и за гостите на града в ЦГЧ? И още: защо се бави създаването на филиал към  историческия музей - „Бойна слава“, кое налага намаляване на щата на Ансамбъла за народни песни и танци  в Сливен и Сливенския симфоничен оркестър. Питаме и сега  какво се предвижда за 44 сливенски села, които са на разстояние от крайните точки на по 100 километра, след закриването на село Козин дол, Ръченица, сега може да ги последват съседните им села Раково, Изгрев, Средорек, Божевци, Бозаджий, Биково и други. Когато през 2015 година поех ВМРО – Сливен, първо тръгнах по селските райони. И по селата, и тук, в града, младите хора бягат заради липсата на работа. Нито един общински съветник не посочва по време на обществените обсъждания конкретно привличане на свеж капитал. В региона имаме балкан, минерални извори, но  всичко тъне в разруха. Ако се развият тези обекти, ще се открият работни места, да се развиват обектите. А не да самозатриваме народа си. Повечето въпроси и досега са без отговор от общинското ръководство и администрацията.

- Споделете за благотворителната си дейност. 

- Сред благотворителните инициативи на ВМРО ще отбележа подпомагането на възрастни и самотни хора от селата Стара река, Средорек, Божевци и Изгрев, които  получиха подкрепа в мразовитите зимни дни. Верни на принципа, че човечността и благотворителността не са само коледни акции, от организацията на    воеводите  осигурихме на местни жители  лекарства и други необходими за живота и здравето им стоки. Хората там се чувстват забравени от всички. В благородната   дейност се включи секретарят на организацията в село Стара река Марияна Салиева. Ролетни щори, които да защитят дома на семейство Стефанови от котелското село Кипилово, бяха поставени с лични средства на народния представител от Патриотичния фронт в 43 НС и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова.  В няколко приемни, които организира д-р Петрова тук, тя се ангажира с не един социален проблем, като специално внимание бе отделено на трудностите в бита на хората с увреждания.

Женската организация на ВМРО в Сливен дари чисто нови зимни дрехи на всички деца от социален дом в Сливен. В края на миналата година   направихме подаръци и в детски ясли в общинските центрове на област Сливен и селата с повече деца. В навечерието на Коледа бе проведена благотворителната ни  кампания „Топла дреха за всеки”, с която бяха подпомогнати нуждаещи се хора от региона.  Дарихме шапки, щалчета и играчки на деца от детските ясли в целия регион.  За броени дни със Силвия Ненова от женската организация в Сливен, обиколихме десетки ясли в целия регион.

Над 30 деца, битуващи в социалния интернат в село Драгоданово, бяха подкрепени от местната  организация на ВМРО в селото и спомоществователи от местния бизнес. В навечерието на коледните и новогодишните празници, децата  получиха  топки за игра, бяха маркирани и игрищата по футбол, баскетбол и волейбол. Водят се преговори желаещите деца от интерната да започнат тренировки по бокс в клуб „Добри Загоров“ в Сливен, както и да се осигурят спортни екипи за тях.

Кольо Кадирев, общински съветник и лидер на воеводите в Шивачево, направи дарение от името на организацията за изграждане на православна църква в твърдишкото село Боров дол, която ще носи името „Свети Равноапостоли Константин и Елена“. Дарението получи лично кметът на селото Георги Атанасов, който изрази благодарността си към нашата организация. Областната организация на ВМРО направи дарение за  ремонт на храма „Свети Великомъченик Георги“ в село Любенова махала. Това е поредното място, в което подпомагаме богоугодна и миролюбива инициатива в полза на местните хора. Освен това, организирахме изчистване на дворове на православни църкви по селата, а където е необходимо, като например в село  Стоил войвода,  се направи плочник. Ремонти на сградите на двата храма в Котел - „Св.св. Петър и Павел” и „Св. Троица”, биха се осъществили, ако се одобрят проектите, подадени в срок от настоятелствата на храмовете. Кънчо Дънеков, председател на общинската организация на ВМРО в Котел, ни благодари за идеята и помощта за подготовка на проектите. Тези инициативи стават възможни предимно с моралната помощ и дарения на съмишленици.

От ВМРО – Сливен подехме и друга инициатива  - изграждане на детски площадки в села, където такива няма. За 15 септември - първият учебен ден, от областната организация на ВМРО - Сливен направихме дарения на  училища в четирите общини от областта - Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.  Над 2500 са първолаците в областта. С внимание и грижа за тях и всички останали ученици подарихме „Патриотичен буквар" - книжки с родолюбиво съдържание. За всяка класна стая осигурихме българския трибагреник.

Единственото по рода си пътуващо читалище „Бащино огнище” гостува в Сливен отново благодарение на наша инициатива. То е създадено от група родолюбиви българи, сред които Анастас Величков, които избират атрактивна и привлекателна форма за популяризиране на културното и историческото ни наследство.

През юни миналата година подпомогнахме провеждането на първия по рода си фестивал „Пътят на килима” в Котел.

Организирахме шахматен турнир за деца, а победителят посети евроинституциите в Брюксел по покана на евродепутата Ангел Джамбазки.

Вече имахме възможност да оповестим, че заедно със съмишленици искаме да възстановим паралелката по бокс в Спортното училище в Сливен.  В момента ръководството на клуб по бокс „Добри Загоров” с председател Живко Иванов  работи за възстановяване на паралелката, закрита преди десетина години. Минимумът е от 12 ученици, но желаещите са много повече, обучението започва от 6-и клас. Много родители вече изявиха желание децата им да бъдат записани в бъдещата паралелка. Надяваме се от учебната 2017/2018 година това да бъде факт.

С подкрепата на ВМРО  - Сливен, през ноември м.г. градът ни беше домакин на Регионален шампионат по спортна акробатика. Състезанието събра над 80 състезатели от СК „Стефан Данчев“ – Сливен и клубове от Айтос и Бургас.

- Какви ще са по-нататъшните Ви инициативи? 

- Като отговорна партия, бихме поели, при едно политическо условие,  ангажимент  от ръководството на политическата сила - мандатоносител и лично от министър председателя за отстраняване и подмяна в най-къс срок на всички представители на антиконституционната и антибългарска партия ДПС от всички държавни институции: министерства, агенции, комисии, областни управи и др.

Категорично сме за възраждане на българската икономика, стимулиране на българското производство и спешно повишаване доходите на българите. За създаване на дългосрочна национална стратегия за туризма с насърчаване на нетрадиционните форми – културен, археологически, етнографски, селски, медицински, балнеоложки и др. съобразно спецификите на отделните райони на страната, както и на туристическия пазар. Връщане на традиционните туристи.

Енергетиката на България е монополизирана и мафиотизирана. Това е причина за непосилно високите цени на енергоносителите – ток, газ, парно, горива и т.н. Управляващите удобно са се отказали от контрола и на практика участват в ограбването на крайния потребител. Затова предлагаме незабавно извършване на ревизия в енергетиката под контрола на специална комисия на Народното събрание с привлечени специалисти за разследване на корпоративни и други икономически престъпления, известни в съвременната правоохрана с дефиницията „престъпления на бели якички“ и „публична корупция“. И още - нови ядрени проекти да се изграждат след доказване на нуждата и икономическата изгода от тях. Реализация на „Южен поток“ само при съществени финансови ползи за България и при спазване на българското и европейско законодателство. На България са нужни само проектите, от които тя и нейните граждани имат икономическа полза – а не Русия, САЩ, ЕС или корпоративни субекти.

От ВМРО сме за запазване на плоския данък за бизнеса и въвеждане на прогресивно семейно подоходно облагане. Освобождаване от облагане на доходите в размер на МРЗ, гъвкава промяна на ДДС за стоки от първа необходимост – лекарства учебници, детски стоки и др.

Спасяването на българската нация от изчезване е първостепенна задача на Правителството на националното спасение. Планомерно привличане на население с български произход от други страни.  Осигуряване на достойни старини, както чрез стъпаловидно увеличаване на пенсиите, така и обвързване на пенсионната възраст със средната продължителност на живот. Пресичане на практиката майчинството и бедността да се превръщат в доходен бизнес. Обвързване изплащането на помощи и детски надбавки за повече от 2 деца с образователния статус на родителите и възможността им за социална адаптация. Освободените средства от бюджета да се пренасочат към повишаване на пенсиите. Социални помощи да се изплащат само срещу реално полагане на обществено полезен труд. Премахване критерия за бруто доход при получаване на детски надбавки.

Здравеопазването на България е превърнато в антинароден бизнес. Незабавно трябва да се премахне монопола на Здравната каса – причина за мудното, скъпо и неефективно здравеопазване. В Германия има над 140 конкуриращи се здравни каси. Да се изравнят здравните вноски на държавните служители с тези на работещите в частния сектор.  Да се осигури на българският пациент свободен избор на лечение. Да се премахне централизацията и монопола на т.н. клинични пътеки. Държавата да стимулира нетрадиционните и евтини, но доказали ефективността си  методи за лечение, като хомеопатия, билколечение и др. Не на последно място - да се осигурят привлекателни финансови условия за специализация на младите медицински кадри.

Много важна е профилактиката, връщане на медицинската помощ в малките градове, фелдшери в селата, пътуващи аптеки и дрогерии.Цялостна образователна реформа, връщане на възрожденския дух и националното самосъзнание в училищата и университетите.

Нужно е също да се въведе час по физкултура всеки ден и изучаване на дисциплината „Патриотизъм“ в началния и средния курс на образование. Ние сме за прекратяване практиката за финансиране на училищата чрез  делегирани бюджети, които превръщат образованието в бизнес. Повишаване заплатите на българските учители, преподаватели, научни работници и др.

Науката и образованието да бъдат подчинени на целта – създаване на практически подготвени специалисти за нуждите на икономиката и националните приоритети.

Защитата на уникалната българска природа е сред най-важните цели на Правителството на национално спасение. Необходимо е въвеждане на драконовски мерки срещу еконарушителите, но и спиране диктата на платените псевдоеколози.

Модернизация на българската армия с най-съвременни бойни системи и военно обучение е сред акцентите в нашата програма. Поставяне пред съюзническите ни държави на искане за безвъзмездно предоставяне на военна техника в достатъчни размери за пълно възстановяване на бойните възможности на българската армия. Необходимо е незабавно извеждане на всички български войски от чужди държави както и прекратяването на договорите за чужди бази на българска територия, които превръщат България в мишена за мащабни терористични атаки. Външната политика на България да бъде подчинена на полезния за Родината баланс в полза на националния интерес и независима от Вашингтон, Москва или Анкара. България трябва да развива отношенията си не само със САЩ и ЕС, а също със страни като Китай, Япония, Русия, Индия, Бразилия и с държави от региона на Близкия Изток.

Посолствата на България трябва да престанат да бъдат почивна база за фалирали политици. Търговските аташета, вместо да работят за себе си и за приближени фирми, трябва да бъдат заменени с технократи, които да проучват и обезпечават икономиката ни с научно-технически патенти, новости, открития. От друга страна те трябва да осигуряват пазари на всяка българска фирма, която създава продукция за износ.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *