Ген. Шивиков, Андрей Слабаков и Мария Цветкова посетиха хората в село Чирен

Ген. Шивиков, Андрей Слабаков и Мария Цветкова посетиха хората в село Чирен

23 май 2019  |   0 коментара

ВМРО представи своите кандидати за депутати в Европейския парламент в село Чирен. На срещата с обществеността в препълнения салон на читалището в селото присъстваха кандидатите от листата на ВМРО – известният режисьор и актьор Андрей Слабаков, генерал Димитър Шивиков и популярната телевизионна водеща и автор на редица исторически филми Мария Цветкова

В началото народният представител от ВМРО Красимир Богданов обрисува ситуацията към настоящия момент за предстоящия европейски вот и подчерта сериозния принос на водача на листата на ВМРО Ангел Джамбазки за защита на българския национален интерес, за защита на българските граждани от посегателствата на Истанбулската конвенция към изконните ценности и морал на българите и за защита на интересите на българските превозвачи.

Пръв от гостите думата взе Андрей Слабаков. Като ярък представител на културните среди в България той наблегна на факта, че листата на ВМРО за предстоящите избори е единствената, в която са намерили отражение българската култура и българската армия. А тъкмо културата е лицето на България, по която света различава нашата страна. Той се обяви категорично против джендърската политика на определение кръгове в Европейския съюз, за защита на българската национална идентичност, християнски и семейни ценности. Хубаво е в Европейския парламент да има нормални хора с нормални интереси и професии. В никакъв случай той не е място само за професионални политици. Мисля, че българският евродепутат трябва да бъде първо българин, а после представител в Европейският парламент. За мен думите мама и тате не са обикновени, а израз на семейна обич и топлота, които не мога да бъдат заменени по никакъв начин от родител 1 и родител 2. Горд съм, че съм българин, защото ние сме създали този континент и когато сме имали държава, на картата няма нито Германия, нито Англия, нито Холандия, заяви Слабаков.

Мария Цветкова, кандидат в листата на ВМРО за евроизборите, се спря на факта, че листата на ВМРО е съставена от истински български родолюбци. Подчерта изключителна активност на Ангел Джамбазки в ЕП. Спря се на приноса на ВМРО в спирането на редица инициативи, които са в ущърб на българския национален интерес. Няма 3-и, 4-и пол, половете са два – мъжки и женски, които заедно с децата формират от векове българското семейство. ВМРО вече не се бори за влизането в Европарламента. ВМРО се бори изместването на противоконституционната ДПС от българското политическо пространство, както и на такива псевдопатриоти като Марешки и неговата партия „Воля“, бяха думите на Цветкова.

Свикналият да командва ген. Димитър Шивиков се отказа от техниката и говори на хората непосредствено. Ясният му и силен глас, обоснованата и точна реч бързо приковаха вниманието на препълнения читалищен салон. Основната идея в неговото пространствено експозе бе да призове българите да гласуват независимо от техните пристрастия и предпочитания. Да вдъхне на присъстващите увереност във важността на европейския вот.

Можели да изброите няколко от досегашните евродепутати поименно без да се замислите? Сигурно двама или трима, нали? Но един се открои над всички през изминалите пеш години и това е тъкмо евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Време е българският политически елит да се открои. И начин за това е единствено да се гласува и то против досегашното статукво. С номер 3 за кандидатите на ВМРО. Това са хората, които са работили, работят и ще продължават да го правят единствено и само за българския национален интерес, заяви генералът.

След село Чирен кандидатите на ВМРО се отправиха към Мездра, където също проведоха предизборна среща.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *