Ген. Димитър Шивиков: Като български офицер за мен най-важна е България

Ген. Димитър Шивиков: Като български офицер за мен най-важна е България

08 май 2019  |   0 коментара

Българската армия никога не би предприела действия за организиране на държавен преврат, всеки от военнослужещите се е клел да служи на отечеството. Това каза кандидатът за евродепутатът от ВМРО ген. Димитър Шивиков в студиото на „Лице в лице”.

Според него е възможно да стане евродепутат, макар и да е на 5-то място в листата, понеже има преференции. Той бе категоричен, че се е съгласил да е в листата на ВМРО, защото политиките им се припокриват с неговите.

Той коментира и създаването на единна европейска армия.

Ако се изходи от опита на НАТО, където няма абсолютно припокриване на критериите и съвместимостта между  всички армии, ще е дълъг и продължителен процес, заяви Шивиков.

Относно логото на „Воля – Българските родолюбци”, което, според Шивиков се припокрива с това на Военновъздушните сили, той бе категоричен, че противоречи на закона.

Има наредба номер 20, относно обозначаването на Военните въздухоплавателни средства. Другото е, че при гласуването на модернизацията и придобиването на многоцелеви изтребители за нуждите на ВВС, „Воля” не подкрепи, но след това, тръгват в предизборната кампания с военен знак. Да, ЦИК излезе с решение. Но това влиза в противовес със Закона за отбраната и въоръжените сили, който гласи, че военнослужещи да се наместват пряко в предизборния процес е в противоречие с чл. 182 и чл. 183, коментира още ген. Шивиков.

Относно позициите, които ген. Шивиков припознава и защитава.

Името на Ангел Джамбазки е едно от най-познатите сред хората като евродепутат. Той има твърда позиция и успя да спре Истанбулската конвенция, допълни ген. Шивиков.

Ако има увеличение на мигрантски натиск на границата ни, ще очакваме помощ от част от страните на ЕС, разкри кандидатът за евродепутат от ВМРО.

ВМРО се обявява срещу циганската престъпност. Не се възползваме от темата, но нещата трябва да се казват такива каквито са. Не може народът да се страхува от тази малка група, която нарушава правилата. Законът трябва да важи за всички, завърши ген. Димитър Шивиков.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *