Ген. Димитър Шивиков: ВМРО е единствената организация, която извежда националната идея като политика

Ген. Димитър Шивиков: ВМРО е единствената организация, която извежда националната идея като политика

11 май 2019  |   0 коментара

Няма по-естествено от това да съм в листата на ВМРО, въпреки че съм от гражданската квота. Тя е единствената организация, която извежда националната идея като политика. Аз съм завършил Националния военен университет във Велико Търново през 1986 г. Като български генерал съм се клел да отстоявам националните интереси, ще ги отстоявам и сега в Европейския парламент.

Това заяви във Велико Търново ген. Димитър Шивиков от листата на ВМРО - БНД.

Той е български военен деец, висш офицер от състава на Българската армия със звание бригаден генерал. Служил е като национален командир на българския контингент в Афганистан. Освен НВУ „В. Левски” и Военната академия, той е завършил и Военния колеж на Сухопътните войски на САЩ.

На първо място трябва да се поставят националните, а не европейските интереси. Ще бъда краен по отношение на политиката на двойните стандарти, заяви ген. Димитър Шивиков.

Нашата листа е представена с хора, доказали се в професионалния си живот, образовани, говорещи езици. Обикаляме цялата страна, виждаме вълната на подкрепа към листата на ВМРО. Ние сме хора разчупени, не използваме бюрократичния език, не правим и „черна” кампания. Призовавам хората да намерят половин час на 26 май и да гласуват, а единственият правилен избор е № 3 в интегралната бюлетина, категоричен бе генералът.

След срещата си с граждани на Велико Търново той посети и Военния университет, а после в Горна Оряховица – за среща с ветерани и запасни офицери.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *