В Сливен ВМРО почете 145-годишнина от гибелта на Апостола

В Сливен ВМРО почете 145-годишнина от гибелта на Апостола

19 февруари 2018  |   0 коментара

В град Сливен на 18.02.2018 г . по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски се състоя възпоменателна церемония на едноименния площад в града.

Членове на ВМРО сведоха глава пред делото на Апостола на свободата. Представители на общинската организация на ВМРО - Сливен също поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски с подобаващо мълчание, поглед в миналото, поклон и размисъл. Дълбок размисъл за това къде сме ние и къде е той – Апостола. Какви са делата ни на фона на неговите? Следваме ли поне малка част от пътя му, идеите му?

Българската история и памет има светии, които надживяват превратностите на времето, идеологемите и политически заблуди, светии, които остават чужди на боричканията за власт, пари или слава, светии, които безпрепятствено минават през годините със своята безспорност, събрали в себе си най-доброто и истинско от българския дух. За нас, българите, една от тези светии е Васил Левски. Нашият народ с любов го нарече Апостола – Апостола на свободата, но също и Апостола на човещината.

От ВМРО – Сливен напомнят мисли и цитати на Васил Левски, които са толкова актуални и днес:

Дела трябват, а не думи.

Интригата спира хода на народната работа.

Не се полъгвайте, че тези които държат парите и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате.

Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само себе си.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *