В седмицата на гората ВМРО засади 250 дървета в Горно Сахране

06 април 2015  |   0 коментара

Членове на ВМРО в Горно Сахране и служителите на Държавно ловно стопанство „Мазалат“ засадиха 250 дървета в непосредствена близост до селото. Кампанията се проведе по случай 90-годишния юбилей от поставяне на честванията на „Седмица на гората“, информира „Казанлък.ком“. 

Николай Марков – председател на ВМРО в Горно Сахране заяви, че това е поредната кампания на организацията в селото. Преди това „войводите“ са направили навес в двора на местната църква, почистили са гробищата, а вече планират да направят и голям навес в близост до новозасадените дървета. Много е лесно човек да работи и живее в чужбина, но е хубаво да покажем на хората, че и тук някой може да направи нещо хубаво. Ако всички избягаме, то кой ще остане в България, сподели Николай Марков.

Добрата инициатива бе подкрепена от председателя на казанлъшката организация на ВМРО Чавдар Ангелов и областния координатор Антон Андонов.

На залесяването на мястото бе и директорът на ДЛС „Мазалат“ Александър Иванов, който с радост е приел да помогне на инициативата.

Това е хубава инициатива на младежите. Основно залесяваме с широколистни дървета: червен американски дъб и зимен дъб, разказа Иванов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *