В Русе отдадоха почит към загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари

В Русе отдадоха почит към загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари

14 септември 2018  |   0 коментара

Областният управител на област Русе Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев участваха в ритуала по поднасяне на венци и цветя и отдаване на почит пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари.

Позволете ми да изразя своето уважение към всички Вас за отговорността и усилията, които ежедневно полагате, изпълнявайки своята мисия. Трудно е човек да си представи толкова безкористна и себеотрицателна професия, както и необходимата воля, за да се преодолее естествения човешки инстинкт за самосъхранение, заяви Григоров. В края на речта си той призова още веднъж да си спомним за хората, на които разчитаме в критични за нас моменти и никога да не забравяме тези от тях, които са жертвали своя живот, за да спасят нечий друг.

Също така областният управител удостои с отличията „Почетен знак“ и „Почетен медал“ на МВР съответно началника на сектор „Превантивна и контролна дейност“ към РДПБЗН Русе главен инспектор Валентин Красналиев и инспектор Стойчо Станчев, работещ в сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“. „Почетният знак“ на МВР е най-високото отличие в тези среди и то се присъжда на главен инспектор Красналиев за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения. „Почетният медал“ на инспектор Станчев е също за проявена инициативност и постигнати високи и трайни резултати.

По време на церемонията със заповеди на заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов, директора на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов и директора на РДПБЗН Русе комисар Димитър Павлов бяха наградени и още над 30 служещи в системата на пожарната безопасност и защита на населението.

Проявата се организира ежегодно и е част от честванията на професионалния празник на българските пожарникари, които се провеждат през „Седмицата на пожарната безопасност“.

Сред присъстващите да засвидетелстват своята почит и уважение бяха още директорът на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе Георги Игнатов, заместник-директорът на ОДМВР Русе комисар Илиян Енчев и началникът на Районен център 112 Полина Трендафилова.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *