В Пловдив д-р Султанка Петрова откри форум за репродуктивното здраве

В Пловдив д-р Султанка Петрова откри форум за репродуктивното здраве

10 юни 2019  |   0 коментара

За репродуктивните проблеми се говори все повече – вече всеки шести човек в света среща трудности при зачеването на дете. За съжаление, България не прави изключение от тази статистика. В България двойките с репродуктивни проблеми са над 250 хиляди. Проблемът е сериозен, особено на фона на непрекъснато влошаващата се демографска ситуация както у нас, така и в Европа.

Това каза в Пловдив д-р Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика, при откриването на ежегодната инициатива „Ден на репродуктивното здраве“, която тази година се проведе под мотото „С поглед към теб!“.

Едно от най-важните неща, които Вие, скъпи приятели от сдружение „Зачатие“, правите вече години наред, е активната работа за информирането, подпомагането и защита на правата на пациентите с репродуктивни проблеми, посочи д-р Петрова.

Благодарение на Вашите неуморни усилия днес обществото ни приема нормално откритото говорене по теми като „стерилитет“ и „ин витро“. Днес е налице държавно финансиране за лечение на стерилитет чрез асистирани репродуктивни технологии. Радостна съм, защото с всяка изминала година виждам все по-мотивирани, заредени с позитивизъм и вярващи в доброто хора, които продължават да помагат на все повече двойки с репродуктивни проблеми. Вие дарявате надежда, подкрепа и много усмивки, каза заместник-министърът.

Пожелавам Ви здраве и успех във всичко, което предстои. Пътят със сигурност не е лек, но нека вярата, че се приближавате към сбъдването на нечии съкровени мечти Ви помага да вървите напред. Подкрепям Ви с цялото си сърце и се чувствам част от Вас, каза в заключение д-р Петрова и пожела успех на инициативата.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *