В Пловдив бе открит паметник на Тодор Александров

В Пловдив бе открит паметник на Тодор Александров

06 септември 2019  |   0 коментара

Вчера, на 5-и септември, в град Пловдив, на едноименната ул. „Тодор Александров“ бе изграден монументът на великия водач на Организация Тодор Александров.

На събитието присъства вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов, народните представители Александър Сиди и Калин Поповски, общинските пловдивски съветници Стефан Послийски и Нина Гьошева, кметът на район „Южен“ Борислав Инчев, симпатизанти и членове на ВМРО. Специален гост на откриването на паметника бе внучката на Тодор Александров – Евелина Александрова.

Пред събралите се военният министър Красимир Каракачанов заяви, че неговата организация е подкрепила откриването на много паметници в страната, но този в Пловдив е най-хубавият. Каракачанов изрази надежда, че паметникът ще събуди интереса у младото поколение и всеки, който прояви любопитство към направеното от Тодор Александров, няма да остане безразличен за бъдещето на България.

Изграждането на паметника се случва по инициатива и с финансовата подкрепа на ВМРО. Своят принос за реализирането на паметника имат и народните представители от групата на патриотите, които също подпомогнаха финансово акцията.

Видео от събитието може да видите тук>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *