В патриотичен дух премина срещата на Слабаков и Шивиков със симпатизанти в гр. Септември

В патриотичен дух премина срещата на Слабаков и Шивиков със симпатизанти в гр. Септември

16 май 2019  |   0 коментара

На 14 май в град Септември бе проведена среща-разговор на тема родолюбието, България и бъдещето на Европейския съюз, като част от поредица от срещи, организирани от ВМРО в населените места на общината. Гости на срещата бяха кандидатите за европейски депутати Андрей Слабаков и генерал Димитър Шивиков.

Андрей Слабаков е единственият от всички български кандидати за европейски депутати, който се занимава с култура. Наличието на такъв професионалист обогатява листата на ВМРО с един голям радетел за развитието на българската култура, което е в основата на борбата за запазване на българщината. С откровения си и прям тон Слабаков порица ширещата се риторика на много от кандидатите в стил „от Брюксел казаха“, като подчерта, че българските представители в Европейския парламент трябва да имат самочувствие и да се изразяват в стил „от Брюксел казахме“. Българите, като един от най-старите народи на нашия континент, сме с огромен принос за развитието на европейската и християнската цивилизация и тези достижения на нашето общество трябва да бъдат съхранени, изрази своето мнение Андрей Слабаков.

Генерал Шивиков също е единственият военен от всички български кандидати. Присъстващите патриоти бяха вдъхновени от думите на генерала, който припомни словото на генерал Вазов пред своите войници преди решаващата битка при Дойран, че пред нас друг път няма, можем само да победим или да умрем. Залогът на тези избори е голям, защото сега ще се реши по кой път да поеме Европа. Дали Европа ще възприеме либералния модел и ще се превърне в разграден двор, в който ще се населят хора враждебни на нашата култура и установен ред? Дали Европа ще продължи да се саморазрушава,  като разбива семейните взаимоотношения и християнски ценности? Или Европа ще се съхрани като Европа на Отечествата, в която българите ще бъдат горди и равноправни европейци? Пред нас друг път няма! Ние можем да отстояваме българщината! Ние можем да браним България, каза ген. Димитър Шивиков.

Преди започване на срещата присъстващите бяха поздравени с музикално изпълнение на гайда. Гайдата е един от най-българските инструменти, тя е звукът на българския дух и с нея патриотизмът достига до сърцето на всеки българин. Звукът на българската гайда извира от дълбините на българската душа, рее се през ширините на Родопа, гали равните поля на Тракия и се извисява до величествените скали на Балкана, за да се разпростре из всяко кътче на Родината и пак да достигне до всяка българска душа.

След първоначалните слова на гостите срещата продължи като неформален разговор между септемврийци и кандидатите за европейски представители. Като обобщено заключение от проведената среща се изясни, че част от бедите в страната ни са следствие от ниския интерес на обществото към механизма на демокрацията, наречен избори. Отказът от гласуване води само до избиране на неподходящи кандидати. Като логичен завършек на срещата отекна призива до всяка патриотична душа да гласуваме с бюлетина номер 3 - единственият възможен, отговорен и патриотичен избор.

На изпроводяк председателят на местната организация на ВМРО Кузо Божинов подари на Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков от името на всички патриоти в общината 21-годишна „Стара патриотична ракия“ с пожеланието да се използва за почерпка за победата след изборите.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *